|

Cemaat-i İslami liderine müebbet!

Bangladeş Temyiz Mahkemesi, Cemaat-i İslami liderlerinden Delvar Hüseyin Seyidi'ye verilen idam cezasını müebbete çevirdi. Kararın verilmesinin ardından Bangladeş Cemaat-i İslami hareketi, kararı protesto için 24 saatlik ulusal grev çağrısında bulundu.

Aa
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:35 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Cemaat-i İslami liderine müebbet!
Cemaat-i İslami liderine müebbet!

Seyidi'nin oğlu Mesud Seyidi, yaptığı açıklamada, mahkemenin cezayı hafifletmesinin yeterli olmadığını söyledi.

Polis, savaş suçlarından mahkum olan herkesin idam edilmesini talep eden bir grup göstericiyi ise cop ve tazyikli suyla dağıttı.

Haziran 2009'dan beri hapiste olan Hüseyin Seyidi, Şubat 2013'te, Bangladeş'in bağımsızlığını kazandığı 1971 yılında işlenen savaş suçlarını araştıran yerel bir mahkeme tarafından idam cezasına çarptırılmıştı. Kararın ardından ülkede çıkan çatışmalarda 70'ten fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Cemaat-i İslami'nin Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla hakkında verilen idam kararı, idamın uygulanmamasına yönelik uluslararası çağrılara rağmen Bangladeş yönetimi tarafından 12 Aralık 2013'te infaz edilmişti.

Bağımsızlığı ve tarafsızlığının sorgulandığı mahkeme, İnsan Hakları İzleme Örgütü ve adli gözlemciler tarafından eleştiriliyor.

10 yıl önce