|

Cemaat-i İslami şeriat için destek istedi

Cemaat-i İslami Partisi lideri Siraj-ul Hak: "Pakistan'da toplum ikiye ayrılıyor. Biri halka zulüm yapıyor diğeri ise mazlum tabaka. Ülkemizde, maalesef yolsuzluk yapana ceza verilmiyor" dedi.

Yeni Şafak
13:25 - 23/11/2014 Pazar
Güncelleme: 11:31 - 23/11/2014 Pazar
AA
Pakistan'ın Lahor kentinde düzenlenen mitingde halka hitap eden Hak, "Pakistan'da toplum ikiye ayrılıyor. Biri halka zulüm yapıyor diğeri ise mazlum tabaka. Ülkemizde maalesef yolsuzluk yapana ceza verilmiyor" dedi.


Ülkedeki mevcut sistemin hep zulüm yapan tabakaya destek verdiğinin altını çizen Hak, Pakistan'da İslam haricinde başka bir sistemi kabul etmeyeceklerini kaydetti. Şeriat sistemini uygulamak için, fakirlik, cehalet ve yolsuzluğun sonlandırılması için mücadele edeceklerini belirten Hak, şunları söyledi:


"Ülkede şeriat mi istiyorsunuz yoksa mevcut sistemi mi? Buna artık siz karar vermelisiniz. Bizim şeriatı uygulamak için verdiğimiz mücadeleye destek verin. Ben de size çiftçi, işçi fakir insanlarımızı istismar eden çetelerden kurtaracağıma söz veriyorum. Fabrikalarda ortak kar sahibi yapacağım. Eşit sistem olacak, eğitim liseye kadar bedava sağlanacak. 3 yüz dolardan az maaş alan vatandaşlarımıza kuru gıda düşük fiyatta satılacak. Aile sistemimizi tahrip etmek isteyen düşmanlarımızın hilelerine karşı aile sistemimizi kadın ve erkek birlikte korumak zorundayız. Bayanlar İslam düşmanları tarafından bize model olarak gösterilenleri reddederek kendilerine Hazreti Fâtıma'nın hayatını örnek almalılar".


Hindistan tarafından yapılan sınır ihlallerini de kınayan Hak, "Başbakan Modi, biraz aklınız varsa bizimle savaşmayın. Bunun yerine ülkenizdeki fakirlik ve cehalete karşı kafa yorun. Bizimle savaşırsanız İslam tarihindeki Bedir ve Huneyn savaşların anıları bugünde tekrarlanabilir. Bu da sizin başınıza çok tahribat getirir" ifadesini kullandı.
#Pakistan
#Lahor
#Pakistan Cemat-i İslami Partisi Lideri Siraj-ul Hak
#miting
9 yıl önce