|

Cerablus’a 3 bin konut geliyor

Özgür Suriye Ordusu bileşenlerinden Şam Cephesi, Azez’de kendi mayın temizleme aracını üretti. Tamamı yerel imkânlarla üretilen mayın temizleme araçları DAEŞ’ten arındırılan bölgelerde faaliyet göstermeye başladı. Terör örgütü DAEŞ, çekildiği bölgelerde yol, sokak ve evleri çok farklı bubi tuzaklarıyla mayınlıyor. Fırat Kalkanı başladığından beri 25 ÖSO askeri ile 8 sivil, tuzaklar nedeniyle hayatını kaybetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:59 - 11/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Suriye'nin kuzeyinde PKK ve DAEŞ teröründen arındırılan bölgelere sivillerin dönüşleri devam ederken, Türkiye'nin Cerablus ve Çobanbey'e toplu konut projesi hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. Özgür Suriye Ordusu kontrolünde güvenliğin sağlandığı bölgelere TOKİ ilk etapta 3 bin konut yapacak. Suriye Geçici Hükümeti ve yerel meclislerle işbirliğine gidecek olan TOKİ, konut projesinin ilk etabı için Cerablus ve Çobanbey'i seçti. Suriyeli işçilerin çalışacağı konut inşaatı aynı zamanda istihdam


işlevi de görecek.





30 BİN KİŞİ DÖNDÜ


Bu arada Fırat Kalkanı Operasyonu ile özgürleşen köy ve kasaba sayısı 80'i geçti. Bölge sakinlerinden Suriye içi ya da dışına göç etmek zorunda kalan en az 30 bin kişinin yeniden evlerine döndüğü bildiriliyor. Öte yandan TSK destekli ÖSO güçleri son 2 günde 14 köyü DAEŞ'ten aldı. ÖSO son saldırı dalgasıyla DAEŞ için kritik öneme sahip Savran ve Dabık önlerine kadar ilerledi.


#Şam Cephesi
#Azez
#Özgür Suriye Ordusu
#DAEŞ
7 yıl önce