|

Cezaevi'nde ilk gün Kur'an okumuş

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin, geçici olarak tutulduğu cezaevindeki ilk gününü Kur'an okuyarak geçirdiği belirtildi

Aa
00:00 - 5/11/2013 Salı
Güncelleme: 21:04 - 5/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Cezaevi'nde ilk gün Kur'an okumuş
Cezaevi'nde ilk gün Kur'an okumuş

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin geçici olarak tutulduğu İskenderiye'nin batısında yer alan Burcu'l-Arap Hapishanesi'nde ilk gün yaşadıklarının ayrıntısına ulaşıldı.

AA muhabirine bilgi veren bir güvenlik kaynağı, Mursi'nin cezaevine girdikten sonra kıyafetlerini ve özel eşyalarını teslim ettiğini, hapishane yönetimi tarafından verilen beyaz spor kıyafetini giyerek, içinde yatak, buzdolabı ve televizyon olan revire bitişik iki odalı bölmeye yerleştiğini aktardı.

Cezaevi yetkilisinin kurallar hakkında bilgi vermek istemesi üzerine Mursi'nin ''Kuralları biliyorum'' dediğini belirten kaynak, yetkilinin de ''Efendim, eski cumhurbaşkanı olduğunuz için çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Sizi adi suçluların uzağında tutuyoruz'' dediğini söyledi.

Aynı kaynak, sakin olan ve gayet iyi görünen Mursi'nin, televizyondan haber bültenlerini seyrettiğini, daha sonra namaz kıldığını ve sabah namazına kadar Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirtti.

Bu arada İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mursi'nin ''sağlık sorunu olduğu ve açlık grevine girdiği'' iddialarının gerçekle ilgisinin bulunmadığı kaydedidildi.

Muhammed Mursi, "göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla hakkında açılan davada dün ilk kez hakim karşısına çıkmış, duruşma 8 Ocak 2014'e ertelenmişti.

10 yıl önce