|

CIA ve MOSSAD'ın öldürdüğü ortaya çıktı

2008'de Şam'da uğradığı bombalı saldırı sonucu öldürülen Hizbullah Komutanı İmad Muğniye'nin, ABD ve İsrail istihbaratının ortak düzenlediği bir suikast sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı. Washington Post gazetesi, Hizbullah'ın uluslararası operasyonlarını koordine eden Muğniye'nin nasıl öldürüldüğünü detayları ile yazdı.

Kübra Türk
11:31 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:20 - 31/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından İmad Muğniye, 12 Şubat 2008'de Suriye'nin başkenti Şam'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Muğniye'nin ölümünün ardından, terörist gruplarının saldırısına uğradığı iddia edildi, ancak bugün Muğniye'nin CIA ve MOSSAD tarafından düzenlenen ortak operasyonla öldürüldüğü ortaya çıktı.


Washington Post'ta yer alan habere göre, 12 Şubat 2008 gecesi, yemek yediği restorandan çıktığı esnada, CIA ajanları tarafından kurulan tuzakla öldürüldüğü ifade edildi. Haberde, "Aracına doğru yaklaşan Muğniye'yi takip eden ajanlar tarafından arabanın yanına geldiğinde patlatıldığını ve o anda hayatını kaybettiği" ifadesi kullanılarak operasyonun detaylarına yer verildi. 



Operasyonun Tel Aviv'deki MOSSAD ajanları tarafından da desteklendiği belirtiliyor. ABD'li bir istihbarat yetkilisi, Muğniye'nin öldürülmesini doğru bulmadığını itiraf ederken, Muğniye'yi öldüren bombanın yapımını CIA'in üstlendiğini söyledi. 

#cıa
#mossad
#abd
#imad muğniye
#hizbullah
9 yıl önce