|

Çipras Rusya'ya gidiyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Rusya'ya yapacağı ziyaretin, Rus-Yunan ilişkilerinde yeni dönemin başlangıcı olacağını söyledi.

Yeni Şafak
13:49 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 11:07 - 31/03/2015 Salı
AA

Çipras, 8 Nisan'da Moskova'ya yapacağı ziyaret öncesinde, Rus haber ajansı TASS'a, iki ülke ilişkilerini değerlendirdi.



Avrupa'nın yoğun baskıları nedeniyle, önceki hükümet döneminde Rusya ile ilişkilerde soğukluk yaşandığını vurgulayan Çipras, artık Moskova yönetimiyle ilişkileri bağımsız bir çizgide devam ettireceklerini bildirdi.



İki ülke ilişkilerindeki "kış dönemi"nin yerini "yaz dönemi"nin alacağını belirten Çipras, "Ziyaretim, Rus-Yunan ilişkilerinde yeni dönemin başlangıcı olacak ve ilişkilere ivme kazandıracak" değerlendirmesinde bulundu.



Çipras, Rusya'ya uygulanan yaptırımları kesinlikle desteklemediklerini ifade ederek, Yunan tarım ürünlerinin de yaptırım kapsamında olduğunu ve bu nedenle ülke ekonomisinin büyük zarara uğradığını kaydetti. Yunan Başbakan, bu konuda bazı kararlar almaya hazırlandıklarını da sözlerine ekledi.



Rusya ve Yunanistan arasında enerji, turizm ve tarım alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin öncelik taşıdığına dikkati çeken Çipras, üniversiteler arasındaki işbirliğine de önem verdiklerinin altını çizdi.



Çipras, AB üyesi ülke olarak, Yunanistan'ın Batı ve Rusya arasında "köprü" olabileceğini savundu.



Yunanistan Başbakanı Çipras, Moskova ziyaretinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dimitri Medvedev ve Rusya'nın dini lideri ile görüşecek ve bir üniversitede konuşma yapacak.



#çipras
#çipras rusya
#çipras rusya ziyareti
9 yıl önce