|

Cumhurbaşkanından 'seçimi erteleyin' talimatı

Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Catherine Samba-Panza, genel seçimlerin şubat 2015 sonrasına ertelenmesini istedi.

Aa
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:14 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanından 'seçimi erteleyin' talimatı
Cumhurbaşkanından 'seçimi erteleyin' talimatı

Samba-Panza, ulusa sesleniş konuşmasında, ülkede görev yapan yabancı güçler ve ara bulucu Basile Ikouebe ile görüşmelerinden sonra özgür, şeffaf ve güvenilir seçimlerin yapılabilmesi için tüm güvenlik önlemlerinin alınması gerekliliğinin ortaya çıktığını belirtti.

Cumhurbaşkanı, daha iyi hazırlık için genel seçimlerin ertelenmesini isteyerek tüm siyasilere yeni istikrar ve ekonomik toparlanma sayfasının açılması amacıyla uyum içinde çalışmaları çağrısında bulundu.

Ülkeyi içinde bulunduğu krizden kurtarmak için acilen bazı önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Samba-Panza, güvenliğin artırılması amacıyla acil müdahale tugayının kurulacağını, suç işleyenlerin artık cezasız kalmaması için yargıçlardan şiddet mağdurlarının şikayetlerini kayıt altına alıp suçluların adalete teslim edilmesini istediğini kaydetti.

Samba-Panza ayrıca uzlaşma ve yeniden yapılanma konusunda düzenlenecek forumda ülkedeki güçlerle bilgi alış verişinde bulunulacağını, ulusal geçiş konseyinin genişletilmesinin de değerlendirileceğini söyledi.

9 yıl önce