|

DAEŞ 280 kişiyi infaz etti

DAEŞ'in, Suriye'nin antik Tedmur kentinde (Palmiara) 280 kişiyi infaz ettiği öne sürüldü. Tedmur'da terör örgütü DAEŞ'in, Tedmur kent meydanında halkın gözleri önünde, aralarında "rejim için çalışan Halk Savunma Komitesi üyeleri, Şaitat aşireti mensupları ile kentte halka zarar verenlerin" de bulunduğu 280 kişiyi infaz ettiği iddia edildi.

Yeni Şafak
17:19 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 14:21 - 22/05/2015 Cuma
AA

Tedmur'daki yerel aktivistlerden Ömer Hamza terör örgütü DAEŞ'in, Tedmur kent meydanında halkın gözleri önünde, aralarında "rejim için çalışan Halk Savunma Komitesi üyeleri, Şaitat aşireti mensupları ile kentte halka zarar verenlerin" de bulunduğu 280 kişiyi infaz ettiğini iddia etti.



Hamza, "DAEŞ, kentte kendi kurallarını koymuş durumda, namaz vakitlerinde iş yerleri kapatılıyor. Kentte sigara, alkol satılması ve içilmesi yasak. Örgüt militanları, kenti ele geçirirken halka zarar veren kişileri yakalayarak infaz etti. DAEŞ, Tedmur'u almadan önce kentte uyuyan hücreleri vardı" dedi.



İdamların, "baş kesme ve kurşuna dizme" şeklinde gerçekleştiğini kaydeden Hamza, "Korkudan mı, yoksa rejimin baskısından kurtulduğu için mi bilmiyorum ama DAEŞ ile halk arasında kentte iletişim kurulmuş durumda. Kentte bayanlar çarşaflı olarak dışarı çıkıyor" ifadesini kullandı.



"Hapishanedeki tutukluları para karşılığında teslim ediyor"


DAEŞ'in antik kentteki Tedmur merkezi hapishanesinin denetimini de ele geçirdiğini söyleyen Hamza, "Örgüt, hapishanedeki tutukluları aileleriyle görüştürmüyor ancak para karşılığında tutukluları serbest bırakıyor. DAEŞ, tutuklu ailelere skype üzerinden ulaşarak bu pazarlığı yapıyor" dedi.



Terör örgütünün Humus'taki T4 askeri havaalanına saldırdığını da belirten Hamza, "Militanlar, hala rejim için çalışan çok sayıda kişiyi arıyor, onları tesbit ettiği yerde infaz ediyor" diye konuştu.



Hamza ayrıca, DAEŞ'in Tedmur cezaevini ele geçirmeden önce rejimin tahmini bine yakın tutukluyu başka yerlere naklettiğini ancak tamamının nakli için fırsat bulmadığını sözlerine ekledi.



#suriye
#daeş
#suriye rejim
#ışid toplu infazlar
9 yıl önce