|

DAEŞ'in hava saldırısında 15 sivil öldü

Suriye ordusunun DAEŞ'in kontrolüne geçen Humus'un doğusundaki antik Tedmur (Palmira) kentine düzenlediği hava saldırısında 15 kişinin öldüğü bildirildi.

Yeni Şafak
19:58 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:07 - 21/05/2015 Perşembe
AA

Suriye ordusunun DAEŞ'in kontrolüne geçen Humus'un doğusundaki antik Tedmur (Palmira) kentine düzenlediği hava saldırısında 15 kişinin öldüğü bildirildi.



Tedmur'daki medya aktivistlerinden Eşref Ebu Abdurrahman, orduya ait savaş uçaklarının, terör örgüt DAEŞ'in kontrolündeki antik kente düzenlediği saldırılarda 15 sivilin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.



Rejim güçlerinin kentten çekilmesinin ardından Tedmur'un yoğun hava saldırılarına maruz kaldığını dile getiren Ebu Abdurrahman, "Kentte rejim ile DAEŞ arasında yaşanan yoğun çatışmalarda iki taraftan da çok sayıda kişi öldü. Bazı sokaklar cesetlerle dolu" ifadesini kullandı.



"DAEŞ, Tedmur'da Şaitat aşiretinden onlarca genci infaz etti"


"DAEŞ, Deyru'z Zor kenti ve çevresinden kaçarak rejim güçlerine katılan Şaitat aşiretine mensubu bazı kişileri infaz ettiğini aktaran Ebu Abdurrahman, "DAEŞ, Deyru'z Zor kentinde kendisine karşı savaşan ve daha sonra bölgeden kaçarak Tedmur'a gelen Şaitat aşiretine mensup olan gençleri idam etti. Kaç kişiyi idam ettiğini tam olarak bilinmiyor ama onlarca kişiyi infaz etti" dedi.



Ülkenin iç kesimlerindeki Humus'un doğusunda yer alan, önemli petrol ve gaz sahalarının bulunduğu tarihi antik Tedmur kenti, Rakka ve Deyru'z Zor kentine gidilen yollar üzerinde bulunuyor. Ülkenin doğu ile batı kesimlerini birbirine bağlayan tarihi kent, yoğun çatışmaların ardından DAEŞ'in eline geçmişti.



#DAEŞ
#Tedmur
#Suriye
9 yıl önce