|

DAEŞ'ten küstah talep

DAEŞ, kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'ın serbest bırakılması için kendisiyle görüşen MİT heyetine isteklerini sundu.

Yeni Şafak
22:06 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:16 - 8/10/2015 Perşembe
Diğer

DAEŞ kaçırdığı askerimize karşın bakın ne istediDAEŞ, kaçırdığı Türk askeri Serter Taş'ın serbest bırakılması için kendisiyle görüşen MİT heyetine isteklerini sundu.



Örgüt, Taş'a karşılık Türkiye'de tutuklu bulunan 200 militanını istedi ve listeyi MİT'e gönderdi.



Sputnik'in aldığı bilgiye göre MİT, DAEŞ'in kaçırdığı 21 yaşındaki Türk asker Serter Taş'ın kurtarılması için, örgütün ''Türkiye'den sorumlu dış ilişkiler yetkilisiyle'' üçüncü kez temasa geçti. Söz konusu temas, Rakka'da telefon olmadığı için anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden birkaç gün önce gerçekleşti. Bu seferki görüşmeye MİT tarafından yüksek düzey bir isim katıldı.



200 DAEŞ ÜYESİNİN LİSTESİ VERİLDİ

MİT, DAEŞ'e Taş'ın sağlık durumunu sordu. Örgüt de askerin sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak Rusya'nın yoğun bombardımanı nedeniyle güvenlik gerekçesiyle yerini değiştirdiklerini aktardı. Taş'ı bir zarar gelmesin diye tek kişilik koğuşta ve güvenilir bir yerde tuttuklarını belirten DAEŞ, Taş'ın sürekli kendisini serbest bırakmalarını istediğini söyledi.



Öte yandan DAEŞ Taş'ın serbest bırakılması için takas kararı aldı. Örgüt, askerin serbest bırakılmasına karşılık Türkiye'de cezaevlerinde bulunan 200 DAEŞ üyesinin kendilerine verilmesini istedi ve listeyi sundu. MİT, yetkili kurumlarla yapacağı görüşmeden sonra örgüte cevap verecek.



NE OLMUŞTU?

DAEŞ, Türkiye'de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılması ve Türkiye'nin kendilerine yönelik operasyonları durdurması için 1 Eylül'de 1 Türk askerini şehit etmiş ve 1 askeri de kaçırmıştı.



Kilis'in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan Taş, yaralanmasının ardından 18:00 sularında Türkiye sınırına gelen DAEŞ militanları tarafından silahıyla birlikte kaçırılmıştı.



Genelkurmay Başkanlığı ve Kilis Valisi, Taş'ın kayıp olduğunu açıklamış ve askerin DAEŞ tarafından kaçırdığı öğrenilmişti.



#daeş
#suriye
#mit
8 yıl önce