|

Darbe karşıtlarından Mısır'a uyarı

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, Mısır'ın Libya'daki IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenlemesine yönelik uyarıda bulundu.

Yeni Şafak
11:29 - 16/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:33 - 16/02/2015 Pazartesi
AA

Ulusal İttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, Libya'da Kıbtilerin öldürülmesi ve ardından Mısır'ın bu ülkedeki IŞİD hedeflerini vurmasına değinilerek, "Libya'da Mısırlıların öldürülmesini kınıyor, Mısır'ın kendi toprakları dışında bir maceraya karışmasına karşı uyarıda bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.


"Kaçırılan Mısırlıları kurtarmakta başarısız olması" nedeniyle mevcut yönetimin de "sorumluluğa ortak olduğu" savunulan açıklamada, "Yas ilan ederek Mısırlıların duygularını uyuşturmak da kurbanların ailelerine aylık bağlamak da fayda etmeyecek. Mısırlıların kanları bunlardan ve her şeyden daha değerlidir" denildi.


Libya'da 12 Şubat'ta kaçırıldığı bildirilen 21 Mısırlı Kıpti'nin, IŞİD militanları tarafından öldürüldüğüne dair görüntüler yayımlanmıştı.


Bu olayın ardından 7 gün yas ilan eden Mısır, Libya'daki terör örgütü IŞİD hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini bildirmişti.

#mısır
#mısır ordusu
#mısır ışidi vurdu
9 yıl önce