|

Devrimin 4.yılının ilk cenazesi

Mısır'da, 25 Ocak Devrimi'nin 4'üncü yılı dolayısıyla dün gerçekleştirilen gösterilerde hayatını kaybeden Şeyma Sabbağ'ın cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı.

17:02 - 25/01/2015 الأحد
Güncelleme: 17:24 - 25/01/2015 الأحد
AA

Mısır'da, 25 Ocak Devrimi'nin 4'üncü yılı dolayısıyla dün gerçekleştirilen gösteriler sırasında hayatını kaybeden Şeyma Sabbağ için İskenderiye'de yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreni düzenlendi.


Sosyalist Halk İttifakı Partisi'nin İskenderiye sorumlusu olan Sabbağ'ın öldürülmesini protesto etmek için öğle namazından sonra yüzlerce kişi sokağa döküldü.


Cenazenin geçtiği güzergahtaki polislerle aile arasında yer yer tartışma yaşanırken, eylemciler sık sık "Askeri rejime hayır" şeklinde slogan attı.


Sosyalist Halk İttifakı Partisi Basın Sözcüsü Mutez eş-Lenavi cenaze töreni sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şeyma'nın katilinin bir an önce bulunarak sorumluların yargı karşısına çıkarılmasını istediklerini" söyledi.


Öte yandan Sosyalist Halk İttifakı Partisi Başkan Vekili Midhat ez-Zahid de Kahire'deki parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "ellerinde çiçekler dışında bir şey bulunmayan insanların barışçıl yürüyüşüne müdahale edildiğini" belirtti.


Zahid, "Şeyma ve beraberindekiler 25 Ocak Devrimi'nin şehitleri için Tahrir Meydanı'ndaki anıta çiçek bırakmaya gidiyorlardı" dedi.


Şeyma'nın ölümünden polisin sorumlu olduğunu ileri süren Zahid, "Bu insanların elinde çiçek dışında bir şey bulunmuyordu" diye konuştu.


Polis dün Başkent'teki Talat Harb Meydanı'ndan Tahrir Meydanı'na yürüyüşe geçen Sosyalist Halk İttifakı Partisi'nden bir gruba müdahale etmiş, Şeyma es-Sabbağ isimli bir gösterici hayatını kaybetmişti.

#Mısır
#25 Ocak Devrimi
#Şeyma Sabbağ
#İskenderiye
٪d سنوات قبل