|

Dış basın rehinelerin kurtarılmasını böyle gördü

IŞİD terör örgütünün 101 gün önce rehin aldığı 46 Türk diplomatın Türkiye'nin çabalarıyla serbest bırakılması dünya basınında son dakika gelişmesi olarak duyruldu. Türkiye'nin başarısı olarak değerlendirilen rehinelerin serbest kalması, uluslararası ajanslarda da geniş yer aldı.

YENİSAFAK.COM.TR / DÜNYA
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 09:43 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Dış basın rehinelerin kurtarılmasını böyle gördü
Dış basın rehinelerin kurtarılmasını böyle gördü

Uluslararası haber ajansı Reuters, 46 Türk rehinenin serbest kaldığını flaş gelişme olduğunu duyurarak, "Kuzey Irak'ta alıkonan rehineler serbest" başlığıyla duyurduğu haberinde, "Türkiye'nin IŞİD'in bitirilmesine yönelik yapılan koalisyonda yer almamasının nedeninin, rehinelerinin can güvenliğinden emin olmak için" yorumunu yaptı.

AP: 49 rehine serbest

Associated Press'te de son dakika olarak "49 rehine serbest" başlığıyla servis edildi. Rehinelerin IŞİD tarafından alıkonulmasına ilişkin detaylara yer verilen haberde, Davutoğlu'nun ""Günlerdir çalışmalar yürütülüyordu, son dönemde yoğunlaşmıştı " sözlerine de yer verildi.

MİT'in başarısına vurgu

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "IŞİD'in kaçırdığı rehineler serbest" başlığı ile duyurduğu haberinde, Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarına yer verildi. Haberde, Türk İstihbarat Teşkilatı MİT'in başarısı ile serbest bırakıldığı vurgulandı.

Hakan Fidan'a teşekkür

Fransız haber ajansı AFP, rehinelerin serbest kalmasını, "IŞİD militanları tarafından kaçırılan 49 Türk serbest" başlığı ile servis etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarına yer veren AFP, Davutoğlu'nun Twitter üzerinden yaptığı "Bu süreçte büyük çaba gösteren başta MİT Müsteşarımız Hakan Fidan olmak üzere tüm görevlilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum" ifadesine de yer verildi.


Arap basınında böyle duyruldu

Uluslararası yayın kuruluşu el-Cezire ise, "Irak'ta kaçırılan Türk rehineler serbest" başlığı ile duyurduğu haberinde, rehinelerin Şanlı Urfa'da Başbakan Davutoğlu tarafından karşılandığını da kaydetti.

Suudi Arabistan'ın haber ajansı el-Arabiya'da yer alan haberdede, Türk hükümetinin, Haziran'dan bu yana kaçırılan rehinelerin serbest bırakılması için çalışmalar yürüttüğü ifade edildi.

101 gün sonra gelen özgürlük

Alman haber ajansı Deutsche Welle'de "101 gün sonra gelen özgürlük" başlığıyla duyurduğu haberinde, "Irak ve Suriye'de tüm dünyayı tedirgin eden varlığıyla dikkat çeken terör örgütünün 101 gündür elinde tuttuğu 49 Türk diplomatik rehine Türk istihbaratının yaptığı bir operasyonla kurtarıldı. Rehinelerin serbest kaldığını Bakü'de temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı" ifadeleri kullanıldı.


10 yıl önce