|

DNA testi yapılacak

ABD’nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu Saddam’ın yardımcısı İbrahim el-Duri’nin Tikrit’teki Hemrin Dağları’nda IŞİD ile Irak ordusu arasındaki çatışmalarda vurulduğu kaydedildi. Kesin sonuç için test yapılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:03 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Irak devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yardımcısı İzzet İbrahim el-Duri'nin öldürüldüğü iddia edildi. El Duri'nin IŞİD'i yönlendiren kişilerden biri olduğu savunuluyordu. Irak'ın Salahaddin ili Valisi Raid el-Cuburi, Duri'nin Tikrit kentinin doğusunda yer alan Hemrin Dağları'ndaki Allas Petrol Kuyuları yakınında IŞİD ile Irak ordusu arasında devam eden çatışmalar sırasında öldürüldüğü belirtildi.



FOTOĞRAF GERÇEK Mİ


Saddam'ın sağ kolu olarak da bilinen El Duri'nin cesedine ait olduğu belirtilen fotoğraflar da Cuburi tarafından medya kuruluşlarına gönderildi. El-Duri'nin IŞİD'in Irak'taki baş aktörlerinden biri olduğunu belirten Iraklı yetkililer, Duri'nin ölümüyle örgütün ağır bir darbe aldığını açıkladı. Söz konusu cesedin İzzet İbrahim El Duri'ye ait olduğunu belirlemek için DNA testinin yapılacağı da belirtildi.


#İbrahim elDuri
#saddam
#ırak
#tikrit
9 yıl önce