|

Dönüm noktası BM tasarısı

Husilere silah ambargosunu da içeren BM Güvenlik Konseyi kararından sonra Yemen'in başkenti Sana'daki BM yerleşkesi çevresinde güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:19 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

14 Nisan'da BMGK'da kabul edilen Yemen tasarısında, Husilerden şartsız olarak şiddeti bırakmaları, ele geçirdikleri bölgelerden çekilmeleri, el koydukları askeri malzemeleri iade etmeleri, siyasi tutukluları ve çocuk askerleri hemen salıvermeleri istenmiş, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed Ali Salih ile Husi liderlerinden Abdulmelik el-Husi'ye doğrudan ya da dolaylı silah temini, satışı ve aktarımı yasaklanmıştı. Bu tasarıdan sonra İran ve Husiler çözüm yanlısı açıklamalara ağırlık vermeye başladı.



El Kaide'nin eline geçti


Yemen'in Hadramevt iline bağlı Mukalla ilçesindeki Reyan Havalimanı'nı El-Kaide'nin ele geçirdiği bildirildi. Militanların, havalimanı içerisinde bulunan hava kuvvetlerine ait askeri karargaha yerleştiği, ayrıca bir petrol istasyonunu ele geçirdiği belirtildi. Daha önce de kent hapishanesinden, örgüt liderlerinin de olduğu 400 kişi firar etmişti

#husiler
#el kadie
#yemen
9 yıl önce