|

Dünyayı sarsan çifte rezalet

İspanya ve İngiltere'de yaşanan iki ayrı skandal dünyayı ayağa kaldırdı. İspanyol Merino'nun üst üste ibadet eden Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi'den oluşan heykeli infiale yol açarken, İngiliz sanatçı Elton John'un Hz. İsa hakkındaki hakaret içeren sözlerine tepki yağdı

İha
00:00 - 21/02/2010 Pazar
Güncelleme: 23:04 - 20/02/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Dünyayı sarsan çifte rezalet
Dünyayı sarsan çifte rezalet

İspanya'da sergilenen skandal heykel, dünyayı ayağa kaldırdı. İspanyol sanatçı Eugenio Merino'nun üst üste ibadet eden Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi'den oluşan heykeli dünya çapında büyük tepkilere yol açtı. İspanya'nın başkenti Madrid'deki ARCO Çağdaş Sanat Fuarında yer alan İspanyol sanatçı Eugenio Merino'nun 'Cennete giden merdiven' adını verdiği heykel, üst üste ibadet eden Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi'den oluşuyor. Heykelde dikkat çeken bir başka özellik ise papazın elinde Tevrat, hahamın elinde Kur'an-ı Kerim olması ve secde eden Müslüman'ın alnını koyduğu yerin yanında da İncil'in bulunması.

50 BİN EURO'YA SATILDI

Heykelin yanında ise makineli bir silahın namlusunun ucuna geçirilmiş Museviliğin sembollerinden olan yedi kollu şamdan bulunuyor. Heykel fuarın ilk günüde 50 bin Euro karşılığında Belçikalı bir sanat koleksiyoncusuna satıldı. Merino "çalışmasını üç büyük dinin bir arada olmasını göstermek amacıyla" yaptığını savundu.

SKANDAL HEYKELE HER KESİMDEN KINAMA

Hem Müslüman hem de Hıristiyan dünyasında tepkilere yol açan heykelle ilgili olarak Madrid'deki İsrail Büyükelçiliği de sert açıklamalarda bulundu. Büyükelçilik, heykelin Yahudiliğe, İsrail'e ve aynı zamanda diğer dinlere yapılan bir saldırı olduğunu söyleyerek protesto ettiğini bildirdi.




Elton John: Haddimi aştım

İngiliz pop şarkıcısı Elton John'un, Hazreti İsa ile ilgili hakaret içeren sözlerine, dünyanın bütün ülkelerinden tepki yağdı. Skandal sözler dün Türkiye'de birçok gazete tarafından da yayımlandı. Amerikan "Parade" dergisine konuşan John'un sözlerine, başta Hristiyan alemi olmak üzere tüm dünya tepki gösterdi. John'un sözleri ABD'deki Hıristiyan toplulukları öfkelendirirken, ülkede Katolik Birliği'nin başkanı Bill Donohue, İngiliz şarkıcının bu konuda yorum yapacak "son kişi" olduğunu söyledi. Bu arada Hazreti İsa ile ilgili hakaret içeren sözleri nedeniyle büyük tepki gören İngiliz pop şarkıcısı Elton John, sözleriyle ilgili tepkiler çığ gibi büyüyünce geri adım attı. Elton, dün Amerikan WGN-TV kanalı muhabiri Dean Richards'a yaptığı açıklamada, sözlerinin amacını aştığını ve yanlış anlaşıldığını ifade etti. John'un Richards ile yaptığı röportajın bugün yayımlanması ve ünlü şarkıcının özür dilemesi bekleniyor.



14 yıl önce