|

Ebola'dan kurtuldu, mücadeleye gidiyor

Sierra Leone'de Ebola salgınına yakalandığı belirlenen ve tedavi için geçen ağustos ayında İngiltere'ye getirilen William Pooley isimli İngiliz vatandaşı, sağlığına kavuşmasının ardından ölümcül salgınla mücadeleye destek için tekrar Sierra Leone'ye dönüyor.

Aa
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:34 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Ebola'dan kurtuldu, mücadeleye gidiyor
Ebola'dan kurtuldu, mücadeleye gidiyor

"ZMapp" adlı deneysel tedaviye olumlu cevap vermesi sonucu geçen ay başkent Londra'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Pooley'in, Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'ye giderek, bu ülkedeki bir hastanede çalışacağı açıklandı.

Salgına yakalanmada önce Sierra Leone'de gönüllü hemşire olarak çalışan Pooley, aldığı karara ilişkin İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Sierra Leone'de çalışmak için sabırsızlandığını, tekrar görevinin başına geçebilecek olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Salgından etkilenen Afrika ülkelerindeki duruma "asıl aciliyet orada" diyerek dikkati çeken 29 yaşındaki İngiliz hemşire, salgına yakalanan hastalarla ilgileneceğini, Ebola ölümlerine olabildiğince engel olmak istediğini belirtti.

Şimdiye kadar Ebola salgınına yakalanan ilk ve tek İngiliz vatandaşı olduğu belirtilen Pooley'nin bağışıklık sisteminin ne kadar kuvvetli olduğu halen belirsizliğini koruyor.

Salgına ilk evrelerinde yakalandığı tespit edilen ve geçen ağustos ayında uçakla İngiltere'ye getirilen William Pooley'e, Londra'daki bir hastanede özel olarak hazırlanan "izolasyon ünitesi"nde "ZMapp" adlı deneysel tedavi uygulanmıştı. Sağlığına tekrar kavuşan Pooley ayrıca tıbbi araştırmalar için kan bağışında bulunmuştu.

İngiltere'den Ebola mücadelesine destek

Bu arada İngiltere'nin ölümcül Ebola salgınıyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde 900 bin sterlin değerindeki tıbbi ekipman taşıyan 6. yardım uçağı, Sierra Leone'ye ulaştı.

Mücadele çalışmaları çerçevesinde Kraliyet Donanması'na ait tıbbi ekipman barındıran ve 225 personeli olan bir gemi de geçen cuma günü İngiltere'den Sierra Leone'ye doğru yola çıkmıştı.

İngiltere salgınla mücadele için Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'ye 750 askeri personel gönderileceğini duyurmuştu.

9 yıl önce