|

Ebu Hudayr'ı yakarak katleden İsrailliler suçlu bulundu

Kudüs Bölge Mahkemesi, Filistinli genç Ebu Hudayr'ın yakılarak öldürülmesi olayında 2 İsrailliyi suçlu buldu. Olayın asıl faili olarak yargılanan üçüncü kişinin mahkemesi ise "akli dengesinin yerinde olmadığı" yönündeki talebinin görüşülmesi için önümüzdeki ayın 20'sine ertelendi.

Yeni Şafak
14:52 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:01 - 30/11/2015 Pazartesi
AA

İsrail mahkemesi, Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr'ın kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülmesi olayında 2 İsrailliyi suçlu buldu.



Kudüs Bölge Mahkemesi, geçen yıl Yahudi yerleşimcilerce kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülen 16 yaşındaki Filistinli Ebu Hudayr'ın davasını karara bağladı.



Olayla ilgili yargılanan ve suçlarını itiraf eden üç sanıktan ikisi suçlu bulunurken, olayın asıl faili olarak bilinen üçüncü kişinin mahkemesi ise "akli dengesinin yerinde olmadığı" yönündeki talebinin görüşülmesi için önümüzdeki ayın 20'sine ertelendi.



Suçlu bulunan ve yaşları 18'in altında olan iki sanığın, cinayeti "asıl fail olarak bilinen ve akli dengesininin yerinde olmadığı yönünde savunma yapan üçüncü şahsın etkisinde kalarak işledikleri" yönünde savunma yaptıkları öğrenildi.



Ebu Hudayr'ın ailesinin avukatı Mühennet Cabbara, "3 İsrailli, Ebu Hudayr'ı kaçırdıktan kısa süre sonra Kudüs'te ormanlık bir alanda yakarak öldürdüklerini itiraf etti" dedi.



2 İsraillinin olaya karıştığı gerekçesiyle suçlu bulunuğunu ifade eden Cabbara, "3'üncü asıl suçlu olarak belirlenen Joseph Bin David isimli yerleşimcinin avukatı, müvekkilinin akli dengesinin olmadığına dair hazırlanan raporu mahkemeye sundu. Mahkeme duruşmayı önümüzdeki ayın 20'sine erteledi" diye konuştu.



Mahkeme çıkışı basın mensuplarına açıklamada bulunan Muhammed Ebu Hudayr'ın babası Hüseyin Ebu Hudayr, olayı Uluslarası Ceza Mahkemesi'ne taşıyacaklarını kaydetti.



Mahkeme önünde toplanan iki yüz kadar Filistinli ise davanın görüldüğü saatlerde adalet talebiyle gösteri yaptı.



"Katiller Yahudi olduğu için korunuyor"


Öte yandan kararı değerlendiren İsrail parlamentosu Knesset'teki Arap milletvekillerinden Eymen Avde, "Ebu Hudayr Arap olduğu için öldürüldü. İsrail yargı sistemi bir kez daha katilleri Yahudi oldukları için korudu" eleştirisinde bulundu.



Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler



#Kudüs
#Ebu Hudayr
8 yıl önce