|

Enbar'da 25 IŞİD militanı öldürüldü

Irak ordusunun Ramadi'de düzenlediği operasyonda terör örgütü IŞİD mensubu 25 kişi yaşamını yitirdi

Yeni Şafak
16:20 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:26 - 24/11/2014 Pazartesi
AA
Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Ramadi kentinde Irak ordusunun düzenlediği operasyonda 25 IŞİD militanının hayatını kaybettiği bildirildi.


Enbar operasyonları komutanı Tuğgeneral Kasım el-Muhammedi, Fırat nehri üzerinden teknelerle el-Hamdiyye bölgesinden es-Secariyye'ye geçmeye çalışan terör örgütü IŞİD mensubu 25 militanın öldürüldüğünü, 3 teknenin imha edildiğini belirtti.


Öte yandan Enbar polis teşkilatı sorumlusu Kazım Muhammed el-Fahdawi, güvenlik güçleri ile IŞİD militanları arasındaki çatışmaların Ramadi şehir merkezindeki hükümet konağının etrafında öğle saatlerine kadar devam ettiğini ifade etti.


Fahdawi, güvenlik güçlerinin hükümet konağının 150 metre kadar yakınına gelen militanları püskürttüğünü ve bir güvenlik noktası kurarak konağın kontrolünü sağladıklarını kaydetti.


Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmerge'ye destek veriyor.
#enbar
#ISİD
#IRAK
#ramadi
9 yıl önce