|

Ensar'uş Şeria örgütü lideri öldü

Libya'daki Ensar'uş Şeria örgütü lideri Muhammed ez-Zehavi'nin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği resmen doğrulandı.

Yeni Şafak
11:17 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 09:22 - 25/01/2015 Pazar
AA

Örgüt tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bingazi kentinde 4 ay önce hava saldırısında yaralanan liderimiz Muhammed ez-Zehavi hayatını kaybetti. Şehidimizin intikamı güçlü ve acil bir şekilde alınacaktır" ifadeleri yer aldı.


Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter güçlerine karşı savaşan ve 4 ay önce Hafter güçleri ile girdiği bir çatışmada ağır yaralanan Zehavi, o tarihten bu yana hastanede tedavi görüyordu. Ailesi Zehavi'nin ölümünü doğrularken, Ensar'uş Şeria'dan resmi bir açıklama yapılmamıştı.


Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle sonuçlanan 17 Şubat 2011 devriminden sonra ortaya çıkan Ensar'uş Şeria örgütü, ülkede şeriat kurallarının uygulanması çağrısında bulunuyor.


Emekli General Halife Hafter'in, 16 Mayıs'ta çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurduğu Libya'da, devrimden bu yana belirli aralıklarla şiddet olayları yaşanıyor.

#ez-Zehavi
#Libya
#Ensar'uş Şeria
9 yıl önce