|

Erbil'de Musul planı

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Musul'u kurtarmaya yönelik hazırlıklar devam ederken Erbil'de dikkati çekici bir toplantı yapıldı.

Yeni Şafak
12:02 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 10:08 - 6/03/2015 Cuma
AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile Sünni liderler Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi ve kardeşi Musul Valisi Esil Nuceyfi bir araya geldi.


Barzani'nin resmi konutunda basına kapalı gerçekleşen görüşme ile ilgili IKBY Başkanlığının resim internet sitesinde bir açıklama yayımlandı.


Açıklamaya göre görüşmede "Musul'u kurtama planı ve operasyonda Peşmergenin üstleneceği rol" ele alındı. Barzani ve Usame Nuceyfi, terör örgütü IŞİD'in Irak'tan püskürtülmesi ve ekonomik krizden çıkılması için tüm siyasi tarafların ortak hareket etmesi noktasında hemfikir olduklarını dile getirdi.


Barzani, IŞİD'in elindeki bölgelerin kurtarılması için ordu birliklerinin birlikte hareket etmesinin önemine dikkati çekti. Usame Nuceyfi de, Peşmerge güçlerinin, IŞİD'e karşı elde ettiği başarılardan dolayı Barzani'yi tebrik ederek, terör örgütünün Musul'da da bozguna uğramasını temenni ettiğini ifade etti.


Irak'ta IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

#nuceyfi
#barzani
#erbil
#musulu kurtarma planı
9 yıl önce