|

Erdoğan: O haberler tamamen yalan!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Letonya'da iş forumu açılışında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiği iddialarına sert çıkan Erdoğan, "Türkiye IŞİD'e destek veriyor iddiası tamamen yalandır. Hiçbir belgeye dayanmıyor" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 23/10/2014 الخميس
Güncelleme: 13:24 - 23/10/2014 الخميس
Yeni Şafak
Erdoğan: O haberler tamamen yalan!
Erdoğan: O haberler tamamen yalan!

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: Letonya Avrupa Birliği'nin en iyi performans gösteren ülkelerinden biri oldu. Gerek büyüme, gerek uluslararası başarı noktasında, Türkiye ve Letonya, ortak bir tutum içerisindeler. İkili ticaret hacmimiz 2013 sonunda 320 milyon dolar olarak gerçekleşti, ki bunun çok düşük bir rakam olduğunu söylüyoruz. Türkiye olarak 2023 yılında biz 1 trilyon dolar dış ticaret hacmi hedefliyoruz. Bu hedefe doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Türkiye'deki iş adamları büyük hedefe inanmış durumdalar. 1 trilyonluk bir ticaret hacmini asla hayal olarak görmüyoruz.

"HEDEFİMİZ HAYAL DEĞİL"

Türkiye'de 12 yıl önce toplam dış ticaret hacmi 80 milyar dolar iken 12 yıl içinde 5 kat artış gerçekleşti. 2023 için belirlediğimiz hedefleri tutturmak için kamu ve özel sektör uyumlu ve gayret içindeler. Yıllık ortalama yüzde 5 büyüyen istikrar ortamını muhafaza eden Türkiye yatırımcılara eşsiz imkanlar sunuyor. Ortadoğu ülkeleri ile tarihi bağlarımız, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimiz sebebiyle, sorunların çözümünde de aktif rol oynuyoruz. Ancak Türkiye, ateş çemberinin içinde kalmış durumda. Türkiye ekonomisine karşı asılsız haberler yapılıyor. Bu haberlerin diline bakıldığında ortada bir kampanya olduğu ve aynı odaktan beslendiği görülmektedir. Kredi derecelendirme kurumlarının da art niyetli yorumlar yaptığını görüyoruz. Türkiye buna rağmen güçlenmeye devam ediyor. Letonya'da ya da diğer ülkelerde uluslar arası medyada çıkan bu haberlere temkinli yaklaşmasını rica ediyorum.

"TAMAMEN YALAN"

Türkiye IŞİD'e destek veriyor iddası tamamen yalandır. Hiçbir belgeye dayanmıyor. Tam tersi Türkiye IŞİD'e çok sert şekilde karşı çıkmış bir ülkedir. Bu uyarılarımızı dinlemeyenler IŞİD'e destek vermektedirler. Irak'ta gerçekleşen olayı iyi analiz ederseniz acaba IŞİD'in elindeki o silah nereden geldiğini incelerseniz kaynağı ortaya çıkar. Terörle ilkeli bir şekilde mücadele eden Türkiye'nin IŞİD'in yanında olması söz konusu değildir. Biz terör belasından 32 senedir çekmiş bir ülkeyiz.

İŞSİZLİK REKOR SEVİYEDE DÜŞÜYOR

Türkiye ekonomisi hakkında yalan yanlış haberler çıkmaktadır. Bunlar da asılsız ve mesnetsizdir. Türkiye'de gerçek ortada, yıllık ortalama yüzde 5 büyüyen bir ülke var. Yatırımlar her yıl istikrarlı şekilde artıyor. Büyük ekonomilerin daralma yaşadığı bir ortamda Türkiye büyüyor ve işsizliğini rekor seviyede düşürüyor. Letonyalı dostlarımız karşılıklı yatırımlar yapmadan tereddütün içinde olmasınlar.


٪d سنوات قبل