|

Erdoğan: Peşmerge sayısı 150'ye indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Estonya'da mevkidaşı ile yaptığı ortak basın açıklamasında, Kobani'ye gidecek Peşmerge sayısının 200'den 150'ye düştüğünü söyledi. Erdoğan, Özgür Suriye Orsudu'ndan da bin 300 askerin bölgeye gideceğini aktarırken, bu sayının PYD'nin kabul ettiği rakam olduğunu ifade etti.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 12:21 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Erdoğan: Peşmerge sayısı 150'ye indirildi
Erdoğan: Peşmerge sayısı 150'ye indirildi

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

AB desteğinden dolayı Estonya'ya teşekkürlerimi sunarım. Irak ve Suriye konularını ele alma imkanımız oldu. Uluslararası güvenliğin ve barışın korunması için neler yapabiliriz, bunları konuştuk. İki NATO üyesi ülke olarak, Afganistan'dan tutunuz diğer tüm sorumluluklarımızı konuştuk.

NATO üyesi müttefik ülkeler olarak dayanışmanın önemini değerlendirdik. Birlikteliğimizi güçlendirmiş olacağız. Değerli dostlar, bu arada tabi önemli olan 2013'ü 416 milyon dolar ticaret hacmi ile kapadık. Bu yıl sonu itibariyle artışımız devam edecek. Kısa zamanda 1 milyar dolarlık ticaret hacmine kavuşturma hedefimiz var. Estonya'da ülkemize gelen turistlerin sayısı 50 bin civarında. İstanbul Talin arasında haftada 6 sefer yapılıyor ve Estonyalıların önemli bir destinasyon merkezi olarak gördükleri Antalya'daki havaalanından da Estonya'ya seferler olacaktır. Aramızdaki vize konularını hallettikten sonra destinasyon merkezlerine gelecek vatandaşların artacağını düşünüyorum.

Kobani'ye gidecek Peşmerge sayısı 150'ye düştü

"Bildiğiniz gibi, biz sayın Obama'ya özellikle, burda tercih edilmesi gereken ÖSO olabilir, ikinci derecede de Peşmerge olabilir demiştik. Az önce aldığım bilgiye göre, peşmergelerin sayısı 150'ye indirildi. Dün Özgür Suriye Ordusu'ndan ise bin 300 kişiyi PYD kabul etmiş, konuyla ilgili olarak geçiş güzergahını belirlemek için görüşüyorlar.

Rusya'nın bu adımını tanımıyoruz

"Herşeyden önce, Kırım Tatarlarına yönelik, Rusya'nın atmış olduğu adımı tanımadığımızı, baştan beri söylüyoruz. Bu konuyla ilgili her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Ayrıca, Estonya'ya da Kırım Tatarlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu konuyu da, Putin ile hala görüşmeye devam ediyoruz. Çünkü, bu tip olayları, diplomatik yollarla çözmenin doğru olduğunu düşünüyoruz"


9 yıl önce