|

Erdoğan programını iptal etti

Üç AB üyesi ülkeyi kapsayan ziyaretinin son durağı Romanya'da resmi temaslarda bulunan Erdoğan, öğleden sonra katılacağı programları iptal ederek ülkeye erken dönme kararı aldı. Şehit Savcı Kiraz'ın ailesini ziyaret edeceğini ifade eden Erdoğan, savcının başına silah dayanarak yayınlanan fotoğrafların medya tarafından servis edilmesine tepki gösterdi.

Yeni Şafak
13:04 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:46 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya ziyareti kapsamında katılacağı resmi akşam yemeği ve Türkiye-Romanya İş Forumu'nda iş dünyası temsilcilerine hitap edecek Erdoğan, bu ülkede yaşayan Türklerle buluşmasını iptal ederek Türkiye'ye dönmeye karar verdi.



Şehit Savcının ailesini ziyaret edecek


Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya'dan erken dönerek İstanbul'a gelecek.



Erdoğan yaptığı açıklamada şöyle konuştu;



"Bu saldırılar, demokrasiyi hazmedemeyenlerin işi. Ancak demokrasi onların bu terör eylemleriyle sekteye uğrayacak kadar basit değil. Şehit Savcı Kiraz'ın eşine inşallah bu akşam taziye ziyaretinde bulunacağım. AK Parti Kartal binasına saldırıyı çözüm sürecini baltalamaya yönelik, demokrasiye yönelik bir tavır olarak görüyorum."



Şimdi değilse ne zaman milli bir yaklaşım ortaya koyacaklar?


"AK Parti Kartal binasına saldırıyı çözüm sürecini baltalamaya yönelik, demokrasiye yönelik bir tavır olarak görüyorum."



"Devletlerin yönetiminde endişesiz an olmaz. Ancak bu endişelere karşı, tedbir alarak bu tür eylemlerin ortadan kalkmasını sağlarsınız. Bizler yöneticiler olarak bunu sağlamak zorundayız. Bir çözüm süreci ortada. Bu çözüm süreci ortadayken istismarların çok farklı bir şekilde gündeme geldiğini görüyoruz. Fakat birşey çok önemli. Terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği ve alçaklığı ve bunlar üzerinden siyaset yapmaya çalışanların yaklaşımı. Bu konuda siyasi partiler, milli bir yaklaşım ortaya koymazsa ne zaman koyacaklar?"



O görüntüleri yayınlayarak ne amaçladılar?


Bakıyorsunuz, o görüntüleri yayınlıyorlar. Onları yayınlayarak ne elde edecekler? Böyle bir yaklaşım olamaz. Bunların DAEŞ'le bir farkı var mı? Aynı.




#recep tayyip erdoğan
#cumhurbaşkanı
#Romanya
#erdoğan savcı kiraz açıklaması
9 yıl önce