|

Erdoğan’a özel Mursi teşekkürü

ABD’de önde gelen Müslüman çatı örgütü USCMO Sekreteri Usame Cemal, “Mısır’daki idam kararlarına Türkiye dışındaki Arap ve Müslüman ülkelerin tepki göstermemesi bizde hayal kırıklığına yol açtı. Mursi’ye sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/05/2015 mardi
Güncelleme: 20:42 - 25/05/2015 lundi
Yeni Şafak

ABD Müslüman Kuruluşları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye Müslüman dünyasından sadece Türkiye'nin sahip çıktığını belirterek, “Mısır'da işlenen suça karşı çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz” dedi. Cemal, Mısır'da hakkında idam kararı verilen Mursi'nin “demokrasi ve özgürlük” sembolü haline geldiğini söyledi. Mısır'da alınan toplu idam kararlarının, “Arap Baharı ülkelerini” cezalandırmak olduğunu savunan Cemal, “Dolayısıyla Mısır'da gördüklerimiz seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ötesinde” diye konuştu.



ÖRNEK ALIN


Mısır'da Mursi dahil 100'ü aşkın kişi hakkındaki idam kararlarına İslam dünyasının sessiz kalmasından endişe duyduklarını da ifade eden Cemal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası standartları karşılamaktan uzak adli süreçler sonunda alınan bu toplu kararlara Türkiye dışındaki Arap ve Müslüman ülkelerin güçlü tepki göstermemesinden kaygı duyuyoruz. Sadece Türkiye sert bir tepki gösterdi. Mursi'ye sahip çıkan ve Mısır'da işlenen suça karşı çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Diğer devlet başkanlarının da buna sessiz kalmamasını istiyoruz.”



LAMMERT'E ALKIŞ


Cemal, Almanya Meclis Başkanı Norbert Lammert'in de cunta lideri Abdülfettah El Sisi ile görüşmeyi reddettiğini hatırlatarak, “Demokrasinin yanında yer alanları alkışlamaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı. Cemal, ayrıca “insan hakları konusuna öncülük ettiğini iddia eden ABD'de Kongre üyelerine idam kararlarına niçin karşı çıkmadıklarına ilişkin baskı oluşturduklarını” kaydetti.



Cunta karnesini açıkladı


Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, son 6 ayda Gazze sınırındaki 521 tüneli yıktıklarını bildirdi. Semir, İsrail'in de talebi olan Gazze Şeridi ile Mısır arasında bulunan tünelleri tamamen “ortadan kaldırmak” için çalışma yaptıklarını da kaydetti. Mısır'da 2013 yılındaki askeri darbenin ardından iş başına gelen yeni yönetim Gazzelilerin “can damarı” olarak gördüğü tünelleri yıkmaya başlamıştı. Tünellerden Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzemeyle akaryakıt geçiriliyordu.



'Babam çok iyi!'


Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi, babasıyla yaptığı görüşmenin ardından, “Beni gülümseyerek karşıladı, psikolojisi çok iyiydi. Olumlu ve inançlıydı. Bana 'Devrim, kendine yol çiziyor' dedi” ifadelerini kullandı. Muhammed Mursi ve 24 kişinin “yargıya hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın önceki gün görülen duruşmasının ardından, babasıyla yaptığı 15 dakikalık görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Usame Mursi “Cumhurbaşkanı (Mursi), bu kararın da diğer kararlar gibi kendisini etkilemediğini söyledi. Bana güven içinde 'Korkum yok. Devrim ile onları yargılayacağımıza inanıyorum. Bu yargılamalar uzun sürmeyecek' dedi” şeklinde konuştu.




#mursi
#Müslüman Kuruluşları Konseyi
#erdoğan
#mısır
#Müslüman çatı örgütü
il y a 9 ans