|

Erdoğan'dan Katar'da IŞİD zirvesi

Bir dizi ziyaret için Katar'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde terör örgütü IŞİD var. Erdoğan'ın, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yaptığı baş baş başa görüşmede IŞİD tehdidi ele alınıyor.

YENİSAFAK.COM.TR / AJANSLAR
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:30 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Erdoğan'dan Katar'da IŞİD zirvesi
Erdoğan'dan Katar'da IŞİD zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi resmi ziyaret için gittiği Katar'da resmi törenle karşılandı. Emirlik Divanı'ndaki resmi karşılama töreninde iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından, Erdoğan ve Şeyh Temim bin Hamad askeri tören kıtasını selamladı.

Baş başa görüşme

Daha sonra heyetlerini birbirine tanıtan Erdoğan ve Şeyh Temim bin Hamad, baş başa görüşmeye geçti.

İkili görüşmenin ardından Erdoğan ve Al Sani heyetler arası görüşmeye başkanlık edecek. Görüşmelerde Türkiye-Katar ilişkileri, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerin yanı sıra IŞİD tehdidinin de başlıca ele alınacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emirlik Divanı'ndaki görüşmelerinin ardından Katar'daki Türk Çarşısı'nın temel atma törenine katılacak.

Daha sonra Türk gazetecilere değerlendirmelerde bulunması beklenen Erdoğan, Türk işadamlarının inşa ettiği Türk Çarşısı'nın temel atma törenine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı görüşmelerin ardından akşam saatlerinde Ankara'ya dönecek.

"Türkiye IŞİD'e taviz vermeyecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar'a gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı'nda konuşmuştu. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: "IŞİD konusuyla ilgili Kerry açıklamaları yaptı. Bu açıklamalar bizim müşterek görüşmelerin ifadesiydi. Bölgedeki her türlü terör hareketiyle ilgili hassasiyetimizi paylaştık. Bölgedeki terör örgütlerine karşı Türkiye olarak hassasiyetimiz devam ediyor. Müttefiklerimizle olan dayanışmamız devam edecektir. Bazı medya organlarında çıkan örgütlere Türkiye'nin yardımda bulunduğu haberleri yalandır. Türkiye'nin teröre karşı tutumu bellidir ve bundan taviz vermeyecektir."


10 yıl önce