|

Ermeni diasporasından Türk Konsolosluğuna tehdit yağıyor

ABD'de yaşayan Ermeni diasporası, Obama'nın 'soykırım' kelimesini kullanmaması nedeniyle öfkeli. ABD'nin Los Angeles kentinde yaşayan Ermeni diasporasından, Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu'na tehdit mesajları yağıyor. Ermenilerin tehditleri nedeniyle Başkonsolosluğa giriş çıkışlara sınırlama getirildi.

Yeni Şafak
12:13 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 09:20 - 24/04/2015 Cuma
DHA
arşiv
arşiv

Los Angeles'ta yaşayan Ermeni diasporasından Türkiye Los Angeles Başkonsolosluğu'na tehdit mesajları geliyor . 1915 olaylarının yıldönümü olarak kabul edilen 24 Nisan günü öncesi artan tehditler nedeni ile Türkiye Los Angeles Başkonsolosluğu'nun giriş ve çıkışlarına sınırlama getirildi .



Türkiye Los Angeles Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz hafta bazı basın organlarında hakkımızda çıkan asılsız iddia ve suçlamalar neticesinde artan tehdit nedeniyle konsolosluğumuz sadece hizmet alması zaruri vatandaşlara ve randevusu bulunan ziyaretçilere hizmet verecektir" açıklamasında bulundu .



Los Angeles Başkonsolosu Gülru Gezer, yazılı bir açıklama yaparak, "Acılar arasında ayrım yapmanın ve bunu nefret söylemiyle birleştirmenin kimseye yararı yoktur" dedi.



Başkonsolos'tan açıklama


Los Angeles Başkonsolosu Gülru Gezer yazılı açıklamasında şunları söyledi: "Türkler 800 yıl boyunca Ermenilerle barış ve kardeşlik içinde yaşamışlardır. Bunu görmezden gelmek ve Türk Ermeni ilişkilerini bir yılda yaşanan olaylar çerçevesinde değerlendirmek ve bu olayları da tek bir kelimeye indirmek köklü geçmişimize haksızlık etmek anlamına gelmektedir. Nitekim, Sayın Başbakanımızın da bu yıl yaptığı açıklamada ifade ettiği üzere, kadim Anadolu medeniyeti tarihimize sahip çıkmayı, sevincimizi ve acımızı birlikte anmayı, yaralarımızı birlikte sarmayı ve geleceğe birlikte bakmayı öğretmiştir. Acılar arasında ayrım yapmanın ve bunu nefret söylemiyle birleştirmenin kimseye yararı yoktur. Amerika'yı Amerika yapan en temel olgu dünyanın dört bir yanından gelen insanların karşılıklı hoşgörü temelinde barış içerisinde bir arada yaşayabilmeleridir. Benim temennim Kaliforniya´da yaşayan Türk ve Ermenilerin geçmişle dürüstçe yüzleşmeleri ve kendileri için bir ortak gelecek kurmalarıdır".



#los angeles
#los angeles türkiye başkonsolosluğu
#ermeni diasporası
9 yıl önce