|

Esed yine yerle bir etti

Suriye rejimi savaş uçaklarının 4 gün süren hava saldırılarında onlarca kişinin öldüğü Ermanaz'dan geriye yerle bir olmuş bir belde kaldı.

Yeni Şafak
16:22 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:25 - 24/01/2015 Cumartesi
AA

Suriye rejimine ait savaş uçaklarının, geçen hafta ülkenin kuzeyindeki İdlib kentine bağlı Ermanaz beldesine düzenlediği 4 gün süren hava saldırıları, geride 14'ten fazla ölü, 20'den çok yaralı ve yerle bir olmuş bir belde bıraktı.


Ermanaz beldesinde, ev ve iş yerlerinin neredeyse tamamı yıkılmış durumda. Halk ise hala enkaz altında yakınlarının cesedine ulaşmaya çalışıyor.


Sivil savunma ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği beldede, her adımda yıkılan bir evin başında umutla yakınlarının çıkarılmasını bekleyen Suriyeliler görülüyor.


Muhammed el-Esved isimli bir çocuk yanındaki enkazı göstererek, "Annem ve kızkardeşim evimizi hedef alan bombardımanda öldü. Kızkardeşimin cesedi ise hala burada, enkazın altında" dedi


Samir el-Kasta isimli bir diğer Suriyeli de saldırıda evlerinin yıkıldığını, kardeşinin küçük kızının hayatını kaybettiğini anlattı.


Suriye rejimine ait savaş uçakları, geçen hafta Cuma günü, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun "Hazreti Muhammed'i tasvir eden karikatürler"i yayınlamasını protesto eden göstericileri hedef almış, saldırıda 14 kişi ölmüş, 20'den fazla kişi yaralanmıştı. Savaş uçaklarının bölgeye yönelik hava saldırıları 4 gün devam etmişti.


İdlib kırsalı bir ayı aşkın süredir Suriye rejimine ait uçaklarının yoğun bombardımanlarına maruz kalıyor. Saldırlarda onlarca kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor. Aktivistler, Esed rejiminin sivilleri hedef alarak, bölgede verdiği kayıpların bir nevi intikamını aldığını öne sürüyor.

#İdlib
#Ermanaz
#hava saldırısı
9 yıl önce