|

Esed'le görüşüp Erdoğan'ı eleştirdi

4 yıldır Suriye halkına kan kusturan Esed'le görüşen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye ziyaretinden sonra akıllara durgunluk verecek açıklamalarda bulundu. Bebek katili Esed'le biraraya gelen Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Yeni Şafak
11:16 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:20 - 4/03/2015 Çarşamba
AA

Doğu Perinçek, burada yaptığı açıklamada, “Komşunun evini yakan, komşuya terör ihraç eden bir yönetim bulunduğu için utanıyoruz. Suriye'de Iraklılarla, Ürdünlülerle, Libyalılarla, Filistinlilerle, Körfez ülkelerinden çeşitli insanlarla görüşmeler yaptık. Herkes Erdoğan yönetimini terör ihraç eden ve komşuya ihanet eden yasa dışı bir örgüt olarak görüyor. Türk milletinden bütün Ortadoğu şunu istiyor: Bunu artık tepenizden atın. Bu yönetim yıkılacaktır. Komşuyu yakanlar, Türkiye'yi yakar. Ortadoğu'da barış olacak. Suriye'de barış, Türkiye'de barıştır. Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür." ifadelerini kullandı.  


"Türk hükümeti eleştiriliyor"

 Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüşen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki heyet yurda döndü.


Perinçek, İstanbul Havalimanı VIP Salonu çıkışında Türk bayrağı ve Vatan Partisi flamaları taşıyan partililerce karşılandı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Perinçek, Suriye'de Iraklılarla, Libyalılarla, Ürdünlülerle, Filistinlilerle, Körfez ülkelerinden çeşitli insanlarla görüşmeler yaptıklarını söyledi.


Görüşmelerde Türkiye hükümetinin eleştirildiğini iddia eden Perinçek, Ortadoğu'da barışın geleceğini ifade ederek, "Suriye'de barış, Türkiye'de barıştır. Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür" dedi.

#doğu perinçek
#abdüllatif şener
#esed perinçek görüşmesi
9 yıl önce