|

Eski başbakan tutuklandı

2005 yılında tarihte ilk kez Sosyalistleri tek başına iktidara getirerek Başbakanlık koltuğuna oturan Jose Socrates yolsuzluk ve rüşvet gibi iddialarla suçlandı.Üç gündür bir hücrede gözaltında tutulan Portekiz eski Başbakanı Jose Socrates tutuklanarak ceza evine konuldu.

11:56 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 12:13 - 25/11/2014 Salı
DHA

Portekiz eski Başbakanı Jose Socrates tutuklanarak cezaevine konuldu. Socrates üç gündür bir hücrede gözaltında tutuluyordu. Pazartesi gece geç saatlere kadar süren ifade sonrası mahkeme eski Başbakanın vergi kaçakçılığı, yolsuzluk, kara para aklama ve rüşvet verme iddaları nedeni ile tutuklanmasına karar verdi. Jose Socrates'in avukatı Joao Araujo, tutuklama kararını haksız bularak karara itiraz edeceklerini açıkladı. Lizbon'dan Paris'e çantalarla para taşıdığı tespit edilen eski Başbakanın makam şöförü Joao Perna da tutuklanarak cezaevine konuldu. 57 yaşındaki Socrates Portekiz tarihinde hakim önüne çıkan ve tutuklanan ilk eski Başbakan olarak tarihe geçti.


1981 yılında Sosyalist Parti'ye üye olan Socrates 30 yaşında milletvekili, 2004'te ise partisinin genel sekreteri olarak seçilmişti. Siyasete hızlı bir giriş yapan Jose Socrates 2005 yılında tarihte ilk kez Sosyalistleri tek başına iktidara getirerek Başbakanlık koltuğuna oturdu. Ancak Socrates'in adı altı yıl süren iktidarı süresince çeşitli iddialarla anıldı. Eski Başbakan Portekiz'in ekonomik krize girmesiyle meclise sunduğu kemer sıkma programı kabul edilmeyince görevinden istifa etmek zorunda kaldı. 

#portekiz
#Sosyalist Parti
#Jose Socrates
9 yıl önce