|

Ev hapsindeki selefiyle görüştü

Madagaskar Devlet Başkanı Hery Rajaonarimampianina, ev hapsinde tutulan eski Devlet Başkanı Marc Ravalomanana ile görüştü.

Yeni Şafak
17:49 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 15:51 - 16/12/2014 Salı
AA

Rajaonarimampianina, başkent Antananarivo’da düzenlediği basın toplantısında, eski devlet başkanıyla ulusal uzlaşma konusunda görüştüğünü belirtti.Hery Rajaonarimampianina, “Ziyaretim siyasi ya da sosyal bir ziyaret olarak değerlendirilebilir. Ancak önemli olan ülkenin çıkarları için herkesin bilinçlendirilmesi” dedi.


Önceden planladık

Rajaonarimampianina, bu ziyaretin önceden planlandığını da söyledi. Marc Ravalomanana, görevi sırasında başkanlık sarayı önünde gösteri yapan 30’a yakın kişinin öldürülmesi emrini vermekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ravalomanana, 17 Mart 2009'da yapılan askeri darbe sonucu ülkesini terk etmek zorunda kalmış ancak 2 ay önce, 5 yıldır sürgünde olduğu Güney Afrika’dan ülkesine dönmüştü.

Ravalomanana, döndükten hemen sonra evinin önünde yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Rajaonarimampianina'nın uluslararası toplum tarafından tanındığını ancak bunun halkın tercihini yansıtmadığını savunarak "Ülkeyi terk ettiğimde iktidardaydım. Şimdi döndüğüme göre Madagaskarlılar ne yapmaları gerektiğini biliyor" demişti. 

Eski Devlet Başkanı Ravalomanana, daha sonra güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı. Ravalomanana, ülkenin kuzeyinde bulunan Nosy Be bölgesinde ev hapsinde tutuluyor.
#Ravalomanana
#Madagaskar
#Rajaonarimampianina
#görüşme
#Hery Rajaonarimampianina
#Marc Ravalomanana
9 yıl önce