|

Evi kuşatılan Bakan'dan acil çağrı

Yemen'de Husilerce evi kuşatma altına alınan Yerel Yönetim Bakanı Feth, insan hakları kuruluşlarına müdahale çağrısında bulundu. Feth, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Husilerin başkent Sana'da evini kuşatmasını "hiçbir meşru dayanağı olmayan hukuk dışı uygulama" olarak nitelendirerek, ailesi ve hayatından Husileri sorumlu tuttu.

Yeni Şafak
20:46 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 18:48 - 25/01/2015 Pazar
AA
Yemen'de Yerel Yönetim Bakanı Abdurrakib Feth, insan hakları kuruluşlarına Husiler tarafından evine yapılan kuşatmanın kaldırılması için müdahale çağrısında bulundu.  


Feth, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Husilerin başkent Sana'da evini kuşatmasını "hiçbir meşru dayanağı olmayan hukuk dışı uygulama" olarak nitelendirerek, ailesi ve hayatından Husileri sorumlu tuttu.  


Koruma istemediğini belirten Feth, insan hakları kuruluşlarından evinin kuşatılması ve ailesinin tedirgin edilmesine son verilmesini istedi.  


Yemen'deki silahlı Husilerin, önceki gün, meclis binası, Feth'in de aralarında bulunduğu bazı bakanlar ile Milli Güvenlik Birimi Başkanı ve güvenlik yetkililerinin evlerini kuşattıkları bildirilmişti.
#Yemen
#kuşatma
#Husiler
9 yıl önce