|

Filistin'den Vatikan'a çağrı

Filistin yönetimi, uluslararası toplum ile Vatikan'a, Müslüman ve Hristiyanların kutsal mekanlarını koruma çağrısı yaptı. Kudüs'te eski şehir yakınlarındaki Rum Ortodoks Kilisesinin okuluna, Yahudi yerleşimcilerce düzenlenen saldırının ardından Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu olay "şiddetle" kınandı.

Yeni Şafak
13:48 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:50 - 26/02/2015 Perşembe
AA

Dün Beytullahim yakınlarındaki bir caminin, bugün ise Kudüs'teki bir kilise okulunun kundaklandığı hatırlatılan ve bunu "radikal Yahudiler ve terörist örgütlerinin düşmanlığı" şeklinde nitelendirilen açıklamada, saldırılar, "İsrail tarafından şiddete ve aşırılığa resmi davet" ve "Kudüs'ü Yahudileştirmek ve Filistinlileri oradan göç ettirmek için İsrail'in yönettiği kapsamlı bir savaş" şeklinde değerlendirildi.


Söz konusu saldırılardan İsrail hükümetinin sorumlu tutulduğu vurgulanan açıklamada, Vatikan, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'e (BM), "sessizliğini bozma", kınama açıklamalarıyla yetinmeme, bu olayları sıradan gibi telakki etmeme ve kutsal mekanları, "Yahudilerin aşırılıklarından" koruma çağrısında bulunuldu.


Kudüs'teki Rum Ortodoks Kilisesi okuluna bu sabah saldırı düzenlenmişti. Okulun banyolarının ateşe veren saldırganlar ayrıca okulun duvarlarına "Hristiyanlık karşıtı" grafitiler yazmıştı.


Beytullahim'in El-Ceba köyünde de dün Yahudi yerleşimciler bir camiyi kundaklamıştı.

#filistin
#filistin vatikan çağrı
#israil
#yahudi yerleşimciler ırkçı saldırı
9 yıl önce