|

Filistinli heyet Mısır'da

Filistin İslami Cihad Hareketi heyeti, Mısır ve Filistin ilişkilerinin güçlendirilmesine ilişkin konuları görüşmek üzere Kahire'ye bir ziyaret gerçekleştiriyor. Son zamanlarda oluşan gergin ve karmaşık atmosfere son verilmesi, Mısır ve Gazze halkları arasındaki kardeşlik ilişkilerinin yeniden tesis edilmesi için heyet görüşmelerde bulunacak.

Yeni Şafak
12:29 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 10:37 - 1/03/2015 Pazar
AA

Filistin İslami Cihad Hareketi heyetinin Mısır ve Filistin ilişkilerinin güçlendirilmesine ilişkin konuları görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştığı bildirildi.


İslami Cihad Yetkilisi Halid el-Batş yaptığı yazılı açıklamada, hareketin Genel Sekreteri Ramazan Şallah ve yardımcısı Ziyad en-Nehale'nin de içinde bulunduğu heyetin Kahire ziyaretinin Mısır ve Filistin ilişkilerinin güçlendirilmesi kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.


Batş, ziyaretin Kahire'deki Acil İşler Mahkemesi'nin kararıyla son zamanlarda oluşan gergin ve karmaşık atmosfere son verilmesi, Mısır ve Gazze halkları arasındaki kardeşlik ilişkilerinin yeniden tesis edilmesi ve Gazze'nin yeniden imarı ile Filistindeki uzlaşıya ilişkin konuların canlandırılması amacını taşıdığını ifade etti.


Mısır yönetiminden ise ziyarete ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.


Mısır başkenti Kahire'de dün Abidin bölgesindeki Kahire Acil İşler Mahkemesi, Hamas Hareketi'nin "Terör örgütü" olduğuna karar vermişti. Mahkemenin başka bir dairesi ise 26 Ocak'ta Hamas'ın terör örgütü olarak kabul edilmesi talebiyle açılan benzer bir davada takipsizlik kararı vermişti.


İslami Cihad Hareketi de Mısır'da mahkemenin Hamas aleyhine aldığı kararı kınamış ve "kabul edilemez" olarak nitelendirmişti.

#Mısır
#Kahire
#Filistin İslami Cihad Hareketi
9 yıl önce