|

Fransa'dan da Türkiye'ye destek

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ve Suriye arasındaki gerginliğin, tırmanma riski bulunduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 11/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 21:58 - 11/10/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Fransa'dan da Türkiye'ye destek
Fransa'dan da Türkiye'ye destek

'France 24' televizyon kanalına konuşan Hollande, 'iki ülke arasındaki gerginliğin artmasına' ilişkin bir soru üzerine verdiği yanıtta, 'Bir risk var. Türkiye özelikle ağırbaşlı davrandı ve Türk yetkililerin bu tavrını takdirle karşılıyorum'dedi.

Türkiye'nin gerginliğin kontrolden çıkmasının önüne geçebilmek için elinden geleni yaptığını belirten Hollande, ayrıca bu durumun Suriye'nin de çıkarına uygun olduğunu vurguladı.

Hollande, 'Uluslararası bir çatışma yaratmak, Suriye'nin sanki dışarıdan geldiği varsayılan bir saldırı karşısında birleşmesini sağlayabilirdi' ifadesini kullandı. 

Fransa Cumhurbaşkanı, Suriye'deki olayların, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e sıçramasının önüne geçebilmek için elden gelen çabanın gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Suriye lideri Beşşar Esed'in iktidarı bırakması halinde bu ülkede geçiş sürecinin daha kolay olacağını savunan Hollande, çatışmaların sertleşmesinin, iç savaş ve ülkenin bölünme riskini de beraberinde getireceği uyarısında bulundu.

Fransa yönetiminin Suriye'deki muhalefete silah ve mühimmat göndermeyeceğini yineleyen Hollande, 'Silah gönderdiğinizde bunun sonunda kimin elinde kalacağından emin olamayız. Bu konuda Libya örneği var'dedi.


12 yıl önce