|

Gana Devlet Başkanı'ndan ebola ile mücadeleye destek

Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama, Ebola salgınıyla mücadeleye destek veriyor. Gine'yi ziyaret eden Mahama, karşılamaya gelen bakanlarla el sıkışmadı.

Aa
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:45 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Gana Devlet Başkanı'ndan ebola ile mücadeleye dest
Gana Devlet Başkanı'ndan ebola ile mücadeleye dest

Başkent Konakri'deki uluslararası Gbessia-Conakry havalimanında mevkidaşı Alpha Conde tarafından karşılanan Mahama, Gine Devlet Başkanı ve bazı diplomatik temsilcilerin elini sıktı ancak tüm bakanlarla tokalaşmaktan kaçındı.

Hükümet kaynaklarından edinilen bilgide, Ginelilere Ebola salgınına karşı önlemler alma konusunda destek vermek için ülkeye gelen, Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) dönem başkanlığını yürüten Gana'nın Devlet Başkanı Mahama'nın bakanların elini sıkmadığı, onların da bu duruma olumsuz bir tepki vermediği belirtildi.

Ebola ile mücadele kapsamında Gine'nin yanı sıra Liberya ve Sierra Leone''yi de ziyaret eden Mahama, Gana''da ECOWAS sağlık bakanlarıyla salgına karşı alınabilecek önlemler konusunda toplantı yaptıklarını hatırlattı.

Mahama, Conde ile yaptığı kısa görüşmenin ardından havalimanında kurulan sağlık merkezini ziyaret etti ve ülkeden ayrıldı.

Gine''de bağımsızlık kutlamaları ertelendi

Gine hükümeti, 2 Ekim''de Mamu kentinde düzenlenecek bağımsızlık kutlamalarının Ebola salgını nedeniyle aralık ayına ertelendiğini bildirdi. Bu süre zarfında, kutlamalar esnasında alınacak önlemlerin düzenlenmesi bekleniyor.

Burkina Faso''da zanaatkarlık festivali ertelendi

Ebola virüsü nedeniyle Burkina Faso'nun başkenti Uagadugu''da da 30 Ekim-9 Kasım'da düzenlenmesi öngörülen zanaatkarlık festivali ertelendi. Yetkililer, Afrika'da 2 binden fazla kişinin öldüğü Ebola salgını nedeniyle festivalin ertelenmesini haklı buldu. Festivalin 2015'in ilk aylarında yapılması planlanıyor.

10 yıl önce