|

Gerektiği kadar Lozan'dayız

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Fischer: "Görüşmeler, şu an kritik bir dönemde. Olağanüstü ilerlemeler oldu, ancak hala bazı sorunların çözülmesi gerekiyor" dedi.

Yeni Şafak
14:46 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:51 - 30/03/2015 Pazartesi
AA

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sebastian Fischer, İran'ın nükleer programına ilişkin İsviçre'de devam eden müzakerelerle ilgili, "Görüşmeler, şu an kritik bir dönemde. Olağanüstü ilerlemeler oldu, ancak hala bazı sorunların çözülmesi gerekiyor" dedi.



Berlin'deki Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fischer, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'ün dün Lozan'da kalma kararı aldıklarını hatırlattı.



Cumartesi gününden bu yana yoğun ve kapsamlı görüşmeler yapıldığını belirten Fischer, "Görüşmeler, şu an kritik bir dönemde. Olağanüstü ilerlemeler oldu, ancak hala bazı sorunların çözülmesi gerekiyor. Müzakerelere başladığımızdan bu yana anlaşmaya varma olasılığının hiç bu kadar büyük olmadığını söyleyebiliriz" ifadesini kullandı.



Fischer, yarın Berlin'de Almanya ve Fransa arasından yapılacak ortak Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili olarak da "Steinmeier ve Fabius, müzakerelerin ne kadar gerektirirse o kadar süre Lozan'da kalacak" diye konuştu.



İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri (ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin) ve Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerde 31 Mart'a kadar çerçeve anlaşmaya varılması hedefleniyor. İran'ın nükleer kapasitesiyle ilgili görüşmelerde daha önce nihai anlaşmaya ulaşılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı.



#İran
#Nükleer müzakereler
#Sebastian Fischer
9 yıl önce