|

Gönderilen elçileri yediler

Hindistan'ın Birlik bölgesinde bugüne kadar dış dünyayla hiçbir teması bulunmayan bir kabile bulundu. Hindistan’ın Kuzey Sentinel Adası'nda yaşayan kabile, adaya girmeye çalışanları öldürüyor. Hindistan hükümeti gönderilen elçilerin yenildiği iddiaları üzerine adaya gidişleri yasakladı.

Yeni Şafak
10:23 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 07:42 - 24/04/2015 Cuma
Diğer

Teknolojinin bu kadar gelişmesine rağmen modern dünya ile temas etmeyen 100'e yakın kabile bulunuyor. Bu kabilelerden en önemlisi ise Hindistan'ın birlik bölgesinde yer alan Sentinel kabilesi. Kuzey Sentinel Adası'nda bulunan kabile üyelerinin 60 bin yıllık geçmişi olduğu açıklandı.



Afrika'da göç ettikleri düşünülen bu kabilenin görüntülerine sadece Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ulaşabildi. Yetkililer her ne kadar yerlilerle iletişime geçmeye çalışsa da başarılı olamadı. Hükümetin gönderdiği helikopterler ateşli okların saldırısına uğradı. 2006 yılında kıyıya çok yaklaşan iki balıkçı da öldürüldü. Adaya giden hiç kimsenin kurtulamadığı ve yenildiği iddiaları üzerine Hindistan hükümeti adayı yasakladı. Uluslararası Kurtuluş Organizasyonu'n direktörü Stephen Corry adada yaşayan yerlilerin dış dünyadan gelen bütün tehditlere rağmen son derece sağlıklı bir yaşama sahip olduğunu söyledi.



#Afrika
#Hindistan
#Sentineller kabilesi
9 yıl önce