|

'Görüşlerimiz farklı'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'da temaslarda bulunmak üzere geldiği başkent Tahran'da Zarif'le görüştü. Dışişleri bakanlarının görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaptı. Esed rejimi meşruiyetini kaybettiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, "Suriye konusunda İran ile görüşlerimiz farklı" şeklinde konuştu.

13:23 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:05 - 17/12/2014 Çarşamba
AA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif'le bir araya geldi. 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran'da temaslarda bulunmak üzere geldiği başkent Tahran'da Zarif'le görüştü. Dışişleri bakanlarının görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaptı. 

Bakan Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ve Meclis Başkanı Ali Laricani'yle de bir araya geldi. 



Suriye konusunda İran’la farklı düşündüklerini ifade eden Çavuşoğlu, “Suriye şu anda yönetilemeyen bir ülke. Burada çok farklı düşünüyoruz ama Türkiye açıkça Esed rejiminin meşruiyetini kaybettiğini söylüyor” diye konuştu.


Suriye’de de Irak’ta olduğu gibi herkesi kucaklayan kapsayıcı bir yönetimin kurulmasının önemli olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “Suriye’de yeni ve kapsayıcı  bir hükümetin olması konusunda bazı detaylarda farklı görüşlerimiz olsa da İran’la aynı düşünüyoruz. Buradaki amacımız Suriye’ye istikrarın, güvenliğin ve barışın gelmesidir. İki önemli ülke olarak farklı düşünsek de İran’la Türkiye’nin birlikte hareket etmesi ve birlikte çözüm bulma arayışları içinde olmasına çok önem veriyoruz” dedi.

#mevlüt çavuşoğlu
#iran
#suriye
#esed rejimi
#türkiye
9 yıl önce