|

Guardian kendini kaybetti

Türkiye'nin istikrarlı ve sağlam duruşunu sindiremeyen İngiliz medyası, Türkiye ve Erdoğan karşıtı haberleriyle algı oluşturmaya devam ediyor. İngiliz Guardian gazetesi, Türkiye'nin öneminin vurguladığı makalesinde, haddini aşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişiliğine yönelik hakaretvari ifadelere yer verdi.

Yeni Şafak
11:06 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:43 - 1/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İngiliz medyası, 7 Haziran seçimleri öncesi yine iş başında. Hemen her gün Türkiye aleyhinde haberlere imza atan yazılı ve görsel medya, Türkiye'nin Ortadoğu için vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurgulasa da, bölgede güçlü bir Türkiye'yi kabullenemediğini açıkça itiraf ediyor.



İngiliz Guardian gazetesinde yer alan, "İstikrarlı bir Türkiye Avrupa ve Orta Doğu için hayati" başlığıyla servis edilen yazıda, "İstikrarlı bir Türkiye Avrupa ve Orta Doğu için hayati. Cumhurbaşkanı'nın daha gazla güç kazanması faydalı olmayacak" ifadeleri kullanıldı.



Guardian eleştireyim derken övdü


Yazıda yer alan bazı ifadeler ise, gazetenin eleştirmek için zorladığını ortaya koydu. Türkiye'nin dış siyasetteki etkisinin kaybolduğunu iddia eden gazete Türkiye'nin bölgedeki etkisini "hala bir kaya gibi" sözleriyle açıkladı. Yazıda şu ifadeler yer aldı; "Otoriterleşmeye doğru son zamanlardaki kayışına, lideri Recep Tayyip Edoğan'ın giderek ölçüsüzleşen öfkesine ve hükümetinin bir zamanlar sahip olduğu dış siyasetteki belirgin etkisini kaybetmesine rağmen; bir sorunlar denizi olan bugünün Orta Doğu'sunda halen bir kaya"



Yine haddini aştı


Erdoğan'ın denge duygusunu kaybettiğini iddia eden gazete hakaret boyutuna varan ifadeleriyle kendini kaybetti. Yazıda şu ifadeler yer aldı; "Erdoğan daha çok güce sahip olması gereken biri mi yoksa daha az güce sahip olması gereken biri mi? Cevap net bir şekilde daha az güç; eğer kendisi değişemiyorsa ya da meslektaşları ve danışmanları onu kontrol altına alıp rehberlik edemiyorsa. Ancak denge duygusu onu terk etmiş" .











#ingiliz medyası
#ingiliz basını
#guardian
#erdoğan
#cumhurbaşkanı erdoğan dış basın
9 yıl önce