|

"Güç kullanılırsa sonu hüzünlü olur"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de herhangi bir güç kullanımı macerasına girilmesi durumunda ülke geleceğinin "hüzünlü" olacağını söyledi.

Yeni Şafak
19:34 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 17:37 - 27/02/2015 Cuma
AA

Lavrov, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'ndeki öğrencilerle bir araya geldi.


Lavroz burada yaptığı konuşmada, Suriye krizinin halen barışçıl yollarla istikrara kavuşma ihtimalinin olduğunu söyleyerek, "Eğer barış sürecine engel olmasalar, Suriye rejimine karşı güç kullanmak için neden aramasalar veya durumu kışkırtarak güç kullanımı için bahane oluşturmasalar, halen bizim yavaş da olsa başlayan ve gittikçe ivme kazanacak barış süreci şansımız var" diye konuştu.


ABD'nin, Suriye hükümetinin izni olmadan bölgedeki teröristlerin mevzilerini bombalamasını kınayan Lavrov, ABD'nin stratejik vizyon eksikliğinin trajik sonuçlara ve iyi eğitim almış silahlı kişilerin Ortadoğu'da yayılmasına yol açtığını söyledi.


Sergey Lavrov, Suriye krizinin çözümüne ilişkin 2012 Cenevre bildirisine uygun olarak, ültimatom ve ön koşul ileri sürmekten vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Lavrov, Musul Müzesindeki tarihi eşyaların IŞİD tarafından yok edilmesini de şiddetle kınadı.


Rusya'da yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesine ilişkin olarak da Lavrov, zirvede örgütün genişlemesine ilişkin siyasi kararın alınmasını beklediklerini söyledi.

#rusya
#abd
#suriye
#esed
9 yıl önce