|

Hastanede yaralı avı

İsrail Gazze Şehri'nin merkezine girerek Tel- el Hava mahallesini kuşattı. 700 sivilin barındığı BM Mültecilere Yardım binasını, 500 yaralının bulunduğu hastaneyi, tüm basın kuruluşlarının yer aldığı medya binasını vurdu. Ölü sayısı 1100'e yükseldi

Dış Haberler
00:00 - 16/01/2009 Cuma
Güncelleme: 02:26 - 16/01/2009 Cuma
Yeni Şafak
Hastanede  yaralı avı
Hastanede yaralı avı

İsrail Gazze Şeridi'nde yürüttüğü katliam operasyonunu dün inanılmaz boyutlara ulaştırdı. Önce Gazze şehrinin merkezine tanklarla girerek Tel el-Hava mahallesini kuşattı. Evlerinden çıkabilenler sadece yanlarına kimliklerini alıp kaçmaya başladı. Mahalleyi muhasara altına alan İsrail askerleri daha sonra 3 fosfor bombasıyla 700 sivil Filistinlinin barındığı, BM'ye ait Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı binasını bombaladı. Hemen ardından aynı mahallede bulunan ve 500 yaralının bulunduğu Kudüs Hastanesi'ni vurdu. Bununla da yetinmeyen İsrail, Gazze'deki medya merkezini bombaladı. 2 gazeteci ağır yaralandı. Sadece dün 70 Filistinli öldürülürken toplam ölü sayısı 1100'e, yaralı sayısı 5000'e çıktı. BM'nin Gazze'deki en üst düzey yetkilisi John Ging ise, vurulan BM merkez binasında Hamaslı direnişçilerin olmadığını söyledi.

HASTANE KUŞATILDI

Tel el-Hava'daki Kudüs hastanesine saldırı düzenledikten sonra İsrail askerleri hastanenin etrafını kuşattı. Olay yerinde yeterli ambulans olmadığı için yangının çıktığı hastaneden, ağır yaralılar tahliye edilemedi. Yaralıları çıkarmaya çalışan 40 doktor ve personel içeride mahsur kaldı. Hastaneyle iletişim de kurulamadığı için ölü veya yaralı sayısı netleşmedi. Hastane aynı zamanda Filistin Kızılay Örgütü'nün de merkezi olarak kullanılıyordu.

YERİNİ SORUP VURDULAR

İsrail'in Gazze'deki medya kuruluşunu önce arayıp koordinatlarını istediği ve vurmayacağız dediği öğrenildi. Ancak birkaç dakika sonra vurdu. Saldırıda Abu Dabi televizyon kanalı ve Reuters haber ajansında çalışan iki gazeteci ağır yaralandı.


İSRAİL BM BİNASINI FOSFORLA VURDU

İsrail 700 masum Filistinlinin barındığı BM mülteciler ajansını 3 fosfor bombasıyla vurdu. Yardım Ajansı binasında, Filistinliler için gelen yardımlar da bulunuyordu. Depodaki un, yağ gibi yiyecek maddeleri ile diğer yardımların tamamı yandı. Vurulan medya binasının da yine fosfor bombasıyla vurulduğu tahmin edilyor.


15 yıl önce