|

''Hayalet tanklar'' görüntülendi mi?

Rus tanklarının Ukrayna''da olduğunu gösteren ve geçen hafta çekilen amatör bir video ortaya çıktığı iddia edildi. Uluslararası Stratejik Çalışma Enstitüsü Analisti Joseph Dempsey, ''Bu spesifik tanklarla ilgili en önemli durum, sadece Rus ordusu tarafından kullanılmaları. Bunlar hiç ihraç edilmedi ve Ukrayna gibi eski Sovyet Cumhuriyetlerine de miras olarak kalmadı'' dedi. Rusya ise Ukrayna''nın doğusunda bağımsızlık ilan eden ayrılıkçılara yardım ettiği iddialarını reddediyor.

.
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 20:36 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
''Hayalet tanklar'' görüntülendi mi?
''Hayalet tanklar'' görüntülendi mi?

Varşova yönetimi, Slovakya''dan Rusya''ya dönmek için Polonya üzerinden geçmek isteyen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu''nun uçağına geçiş izni vermedi. Varşova ile Moskova arasında gerginliğe yol açan olay, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu''nun Slovakya''da katıldığı program sonrası yaşandı. Bakanı taşıyan TU-154 tipi özel uçağın Moskova''ya dönmek için Bratislava Havalimanı''ndan ayrıldığı ancak Polonya sınırına yaklaştığında Varşova''daki kuleden geçiş izni alamaması üzerine Bratislava''ya dönmek zorunda kaldığı belirtildi. Rus savunma Bakanı Bratislava''ya iniş yapınca iki ülke arasında kısa bir diplomasi trafiği yaşandı. Polonya yönetiminin uçağın askeri statüsünden dolayı uçuş izni vermediği ve statünün değiştirilmesinin istendiği belirtildi. Statüsü değiştirilen uçağın bir süre sonra Moskova''ya vardığı duyuruldu. Rusya Savunma Bakanı, Slovakya İhtilali''nin 70. yıldönümü törenine katılmıştı.

İki kasaba daha düştü

Ukrayna''da Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar şiddetli şekilde devam ediyor. Ordu güçlerinin açtığı topçu ateşi sonucu Donetsk kentinde bir otobüs durağında bekleyen 4 kişi yaralandı. Görgü tanıkları 3 top ateşinin durak ve yakınlarına isabet ettiğini açıkladı. Son 72 saatte saldırılarını arttıran Rusya yanlısı ayrılıkçılar stratejik öneme sahip iki kasabayı ele geçirdi. Kiev ve Batı ülkeleri, ayrılıkçıların ilerlemesinin Rus zırhlılarının ülkeye girmesinin bir sonucu olduğunu öne sürdü.


10 yıl önce