|

Her an son nefesini verebilir!

Sabra ve Şatilla katliamlarının sorumlusu gösterilen İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un durumu daha da kötüleşiyor. Hastane kaynakları 'her an son nefesini verebilir' açıklaması yaptı

yenisafak.com.tr-murat palavar
00:00 - 9/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 20:40 - 9/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
 Her an son nefesini verebilir!
Her an son nefesini verebilir!

İsrail eski Başbakanlarından 'Lübnan Kasabı' lakaplı Arile Şaron'un (85) sağlık durumunun daha da kötüleştiği açıklandı. 7 yıldır komada olan Arile Şaron'un heran son nefesini vereceği açıklandı.

Tel Aviv hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre Şaron'un durumunun kritik olduğu ve her an son nefesini verebileceği belirtildi

BEYİN KANAMASI GEÇİRİP BAŞBAKANLIĞI BIRAKMAK ZORUNDA KALMIŞTI

Doktorları 4 Ocak 2006'dan beri komada olan Şaron'un birçok hayati organının yaklaşık bir hafta önce iflas ettiği kamoyuna açıklanmıştı. Şaron, 2001'den, beyin kanaması geçirip yoğu bakıma alındığı 2006 yılına kadar başbakanlık koltuğunda oturmuştu.

SABRA VE ŞATİLLA KATLİMANLARININ SORUMLUSU KABUL EDİLİYORDU

16 Eylül 1982 tarihinde İsrail yanlısı milisleri Batı Beyrut'ta Sabra ve Şatilla adındaki Filistin mülteci kamplarını basarak çocuklar dahil binlerce kişiyi hunharca öldürdü. Kayıpların sayısı 3 bin 500 olarak ifade edilmesine rağmen hiçbir zaman gerçek sayıya ulaşılamadı. İsrail'in eski Başbakanlarından olan Ariel Şaron'un katliamda rolü olduğu ortaya çıkmıştı.

Mısır ordularına karşı savaşan Ariel Şaron
YOM KİPPUR SAVAŞI'NDA MISIRLILARA KARŞI SAVAŞTI

1967 Savaşı'nda büyük bir yenilgi yaşayan Mısır, Suriye ve Ürdün, 1973 yılında Sina Yarımadası'nda ve Golan Tepeleri'nde bulunan İsrail kuvvetlerine saldırdı. 6 Ekim 1973 günü başlayan bu savaş altı gün süren 1967 Savaşının yarattığı tepkinin bir sonucuydu. İsrail Altı Gün Savaşı'ndan, işgalindeki toprakları yaklaşık üç kat genişleterek çıktı. Savaşta Arile Şaron'da İsrail ordusunda yeraldı.

İkinci İntifada'nın başlama nedeni Ariel Şaron'un provokatif Mescid-i Aksa ziyaretiydi
MESCİD-İ AKSA'YA GİRDİ İKİNCİ İNTİFADA BAŞLADI

İkinci İntifada, Ariel Şaron'un Mescid-i Aksa'ya girmesiyle ortaya çıktı.. Bu tecavüz üzerine Filistinli gruplar tarafından, 2000 yılının eylül ayında İkinci İntifada başlatıldı. Kısa zamanda Filistin Otonom bölgesinin sınırlarını aşarak İsrail'e yayılan İkinci İntifada, Şubat 2005'te, Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinde, Mahmud Abbas ve Ariel Şaron arasındaki ateşkes anlaşması ile 'resmi olarak' sona ermiş ancak pek çok Filistinli grup bu anlaşmayı tanımayarak intifadayı sürdürmüştü. Kasap Şaron'un tahrikiyle başlayan olaylar son 8 yılda binlerce Filistinli'nin katledilmesine yol açtı.

10 yıl önce