|

Hizmetçisini dövdü, 6 yıl ceza aldı

Hong Kong'da mahkeme, Endonezyalı hizmetçisini döven Law Wan-tung'u 6 yıl hapis cezasına çaptırdı.

Yeni Şafak
13:01 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 11:08 - 27/02/2015 Cuma
AA

Yerel medyada çıkan haberlere göre, hakim Amanda Woodcock, duruşmada yaptığı açıklamada, Law Wan-tung'un hizmetçisi Erwiana Sulistyaningsih'yi ve diğer çalışanlarına karşı "şefkatten yoksun alçakça" tavır sergilediğini belirtti.


Mahkemenin, 44 yaşındaki Law'ı hizmetçisi Erwiana'yı yedi ay boyunca sistematik şekilde döverek işkence yapma, tehdit etme ve çalışanlarına saldırgan tavırlar sergileme gibi suçlardan 6 yıl hapis cezasına ve bin 900 dolar para cezasına çarptırdığı bildirildi.


İşveren Law'ın, 23 yaşındaki hizmetçisine çeşitli ev gereçlerini kullanarak işkence ettiği, çok az yemek verdiği ve geceleri sadece dört saat uyumasına izin verdiği tespit edilmişti.


Erwiana'nın geçen yıl maruz kaldığı işkencenin fotoğrafları Hong Kong'da çalışan yabancı hizmetçiler arasında büyük yankı uyandırmış ve protestolara neden olmuştu.


Olayın ardından Endonezya'ya ailesinin yanına dönen Erwiana, Hong Kong'da göçmen işçilerin çalışma koşullarına dikkat çektiği gerekçesiyle Time dergisi tarafından geçen yılın en etkili 100 kişisinden biri seçilmişti.


Hong Kong'da özellikle Endonezya'dan ve Filipinler'den gelen 300 binden fazla hizmetçi kötü koşullarda çalışmak zorunda kalıyor.

#Amanda Woodcock
#endonezyalı hizmetçi
#hong kong
9 yıl önce