|

Hollanda'da da katılacak

AB Dönem Başkanı Hollanda'nın, Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm bulmak amacıyla oluşturulan “Uluslararası Suriye Destek Grubu”na (ISSG) katılacağı bildirildi.

Yeni Şafak
04:56 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:57 - 13/02/2016 Cumartesi
AA

Dışişleri Bakanı Bert Koenders, ülkesinde yayın yapan NOS televizyonuna yaptığı açıklamada, Hollanda'nın söz konusu gruba 18'inci ülke olarak dahil olacağını kaydetti.



Koenders, Hollanda'nın Suriye'deki krizle ile ilgili yürütülen istişarelere katılacak olmasının son derece önemli olduğunu dile getirdi.



Hollanda hükümetinin geçen hafta aldığı Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen hava operasyonlarına katılma kararının ISSG'ye dahil olmaya bir etkisinin bulunmadığını belirten Koenders, şöyle konuştu:



“Şu andaki en büyük çatışmanın çözümü için masaya oturmak son derece önemli. Hollanda son zamanlarda özellikle insani yardımlar konusunda katkıda bulundu. Bu katılım Hollanda için oldukça önemli. Masada büyük ülkelerle birlikte oturuyoruz, bu bir avantaj.”



Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 17 ülke ve 4 uluslararası kuruluştan oluşan ISSG, Suriye'deki iç savaşı sona erdirerek, ülkedeki krize siyasi bir çözüm bulmayı hedefliyor.





#Hollanda
#Suriye
#AB
8 yıl önce