|

Hollanda'dan AB ülkelerine sığınmacı çağrısı

AB Dönem Başkanlığını üstlenen Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bert Koenders, sığınmacı krizine yönelik AB ülkelerine, sınırlarını kapatmak yerine "daha etkin kontroller" uygulamaları çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
18:16 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 16:17 - 14/02/2016 Pazar
AA

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında mevkidaşı Nikola Popovski ile görüşen Koenders, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, sığınmacı krizinde Makedonya'nın son derece başarılı bir süreç yürüttüğünü belirterek, sınır kontrollerinin arttırılmasının önemini vurguladı.



Koenders, sınır kontrollerinin AB kurallarına uygun olması gerektiğini dile getirerek, "Sınırları etkili şekilde kontrol altında tutmak kapatmaktan çok daha iyi bir çözümdür. AB Dönem Başkanlığı görevini üstlendiğimiz bu zamanda sorumluluğumuz sığınmacı krizinden en çok etkilenen ülkeler Avusturya, Makedonya ve Yunanistan ile görüşüp çözüm bulmaktır" diye konuştu.



Sığınmacılardan özellikle kadın ve çocuklara insancıl davranılması gerektiğini söyleyen Koenders, bu şekilde insan kaçakçılığı suçlarının azalması temennisinde bulundu.



Makedonya Dışişleri Bakanı Popovski de sığınmacı kriziyle ilgili ortak çözüm ve koordinasyona ihtiyaç olduğunu belirterek, sığınmacıların kullandığı Balkan rotasındaki Makedonya'nın durumla "başa çıkabilecek" kapasitede olduğunu ifade etti.



Koenders ziyareti kapsamında ayrıca Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile bir araya geldi.



Bert Koenders'in, sığınmacı krizini ele almak için Yunanistan'a da gideceği belirtildi.







#hollanda
#ab
#sığınmacı
8 yıl önce