|

İbadi'den birlik mesajı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkesinin tehlikeli bir dönemden geçtiğini belirterek, birlik çağrısı yaptı. İbadi, yılbaşı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "ortak düşman" IŞİD ve diğer terör gruplarına karşı yürütülen savaşı kazanmak için herkesin birlik olması gerektiğini ifade etti.

Aa
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 16:18 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
İbadi'den birlik mesajı
İbadi'den birlik mesajı

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre İbadi, Hicri yılbaşı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "ortak düşman" IŞİD ve diğer terör gruplarına karşı yürütülen savaşı kazanmak için herkesin birlik olması gerektiğini ifade ederek, Irak halkını Hz. Hüseyin'in hayatını örnek almaya çağırdı.

İbadi, Hz. Hüseyin'e karşı savaşan ve onu öldürenlerin bugün, Irak için iyilik istemeyenlerin desteğiyle Iraklılara karşı savaştığını ve bütün mezhepleri tekfir ettiğini kaydetti.

Meajında İbadi, yeni yılın Irak'ta barış içerisinde yaşamanın başlangıcı olması için herkesin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

9 yıl önce