|

İhvan liderine idam kıyafeti

Darbe yaptığı 3 Temmuz 2013’ten bu yana beş bini aşkın insanı öldüren ve Müslüman Kardeşler’e terör estiren Sisi cuntası, darbe karşıtlarına gözdağı vermek için İhvan lideri Bedii’ye duruşmada kırmızı idam elbisesi giydirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/04/2015 Tuesday
Güncelleme: 21:17 - 20/04/2015 Monday
Yeni Şafak

Mısır'da idama mahkum edilen Müslüman kardeşler (İhvan) lideri Muhammed Bedii ilk kez idam kıyafetiyle görüntülendi. Mısır'da darbe destekçisi mahkemenin verdiği idam cezasının onanmasından sonra Müslüman Kardeşler lideri Prof. Dr. Muhammed Bedii, bir başka davadan dolayı kırmızı idam kıyafeti ile duruşmaya getirildi. Mısır'ın haber sitelerinde yayınlanan fotoğrafların ardından akıllara 'Bedii idam mı ediliyor?' sorusu geldi. Bazı yorumlarda da cuntanın direnişini kıramadığı İhvan'a gözdağı vermek hem de taraftarlarına propaganda yapmak için bu yola başvurduğu kaydedildi. General Sisi'nin 3 Temmuz 2013'teki darbesinden sonra hapiste tutulan Mısır'ın ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de dün mahkemeye çıkarıldığı kaydedildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Mursi, cunta mahkemesini tanımadığını yineledi.



YENİ İDAM KARARLARI


Bu arada, Kirdasa kentindeki polis karakoluna düzenlenen saldırıdan dolayı devam eden davada olaylarla alakalı oldukları iddia edilen 22 Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesine idam cezası verildi. Yaşı küçük olduğu için bir kişiye de 10 yıl hapis cezası verildi. İdam ve hapis cezası verilenlerin avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.



Kahire'de 'mini terör' buluşması


Mısır'da cunta lideri Abdulfettah El-Sisi, dün Kahire'ye gelen ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan'la görüştü. İki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile terörle mücadele konusunun ele alındığı belirtilen görüşmeye Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Halid Fevzi, Brennan'ın özel müsteşarı Theodore Singer ve ABD'nin Kahire Büyükelçisi Robert Stephen Beecroft da katıldı.




#müslüman kardeşler
#Abdulfettah El Sisi
#Merkezi Haberalma Teşkilatı
9 years ago