|

İki güç küresel mali krize karşı

TOKYO (İHA)
00:00 - 29/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 10:11 - 29/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
İki güç küresel mali krize karşı
İki güç küresel mali krize karşı

Japonya Başbakanı Taro Aso, ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesnide, küresel finans krizinin atlatılması için birlikte çalışma sözü verdiği belirtildi.

Japon medyası, liderlerin erken bir tarihde ikili bir zirve toplantısı düzenlemeye karar verdiğini bildirdi. Japonya'nın zirvenin Nisan ayında Londra'da yapılacak finans toplantılarından önce gerçekleşmesini umduğu, bu çerçevede Aso'nun ABD'yi ziyaret edeceği kaydedildi.

Aso ve Obama arasındaki telefon görüşmesinden sonra bir basın toplantısı düzenleyen Kabine Sekreteri Takeo Kawamura, “Dünyanın bir ve iki numaralı ekonomilerinin, finansal ve mali kriz dahil küresel problemlerle karşı bir araya gelmesi çok önemli” dedi.

Kawamura, liderlerin ayrıca küresel ısınma, terörle mücadele ve iki ülke ittifakının güçlendirilmesi için ikili işbirliği konularını müzakere ettiğini söyledi.

Bu arada Tokyo ve Washington'ın, 1970 ve 80'li yıllarda Kuzey Kore tarafından kaçırılan Japon vatandaşlarının serbest bırakılması ve Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması için işbirliğini artırma konusunda anlaştığı ifade edildi.


15 yıl önce